Avusturyalılar 14 Mayıs’tan İtibaren Çin’e Vizesiz Seyahat Edebilecek

Avusturyalılar, 14 Mayıs 2024’ten itibaren Çin’e vizesiz seyahat edebilecek; bu karar, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve turizm ile ticareti teşvik etmek amacıyla alındı. Çin, Avusturya dahil bazı Avrupa ülkelerine yönelik vize muafiyeti politikasını genişletiyor, bu da seyahat işlemlerini kolaylaştıracak.

Avusturyalılar 14 Mayıs’tan İtibaren Çin’e Vizesiz Seyahat Edebilecek

UTKAN HABER (Viyana) – Gelecek aydan itibaren Avusturya vatandaşları için Çin’e seyahat etmek çok daha kolay bir hale gelecek. Çin Halk Cumhuriyeti, 14 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Avusturyalılara vize muafiyeti uygulayacağını duyurdu. Bu karar, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve turizm ile ticari alışverişin teşvik edilmesi amacıyla alındı.

Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinde yer alan açıklamaya göre, şu ana kadar 14 ile 71 yaş arasındaki Avusturyalılar, Çin’e seyahat etmek istediklerinde Çin Vize Başvuru Servisi Merkezi’ne başvuruda bulunmak zorundaydılar. Başvuru sürecinde, başvuru sahiplerinin parmak izleri alınarak kayıt altına alınıyordu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de Atatürk’ü Andı”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg Türkiye’nin AB Üyeliğini Reddetti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Tarihi Türkiye Ziyareti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirerek ...

Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin Perşembe günü yaptığı açıklamada belirttiğine göre, bu uygulama 14 Mayıs itibarıyla sona erecek. Avusturya’nın yanı sıra İsviçre, İrlanda, Macaristan, Belçika ve Lüksemburg vatandaşları da bu vize muafiyeti politikasından yararlanacak.

Yeni düzenlemeyle, turizm, ticaret, aile ziyareti, transit geçiş veya mürettebat üyeliği amacıyla ülkeye giriş yapacak olanlar artık parmak izi vermek zorunda kalmayacak. Bunun yerine, ziyaretçiler daha az detay içeren bir form doldurarak işlemlerini tamamlayabilecekler.

Bu karar, söz konusu ülkeler arasındaki seyahatleri kolaylaştırarak, karşılıklı anlayış ve işbirliğini daha da artırmayı hedefliyor.

Yayınlama: 07.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.