İki Soyguncuyu Vuran Kuyumcuya 17 Yıl Hapis Cezası Verildi

İtalya’nın Grinzane Cavour kentinde bir soygun sırasında iki soyguncuyu vurarak öldüren kuyumcu Mario Roggero’ya 17 yıl hapis cezası verildi. Bu karar, ülkeyi ikiye böldü.

İki Soyguncuyu Vuran Kuyumcuya 17 Yıl Hapis Cezası Verildi

UTKAN HABER (Viyana) – 28 Nisan 2021’de Grinzane Cavour’da gerçekleşen olayda, Mario Roggero iş yerine giren üç soyguncuya ateş açtı. Soyguncular, Roggero’nun eşini ölümle tehdit etmiş ve kızını sırtından kablo bağlarıyla bağlamışlardı. Olay sırasında Roggero, silah zoruyla bir arka odaya sürüklenmiş ve soyguncuların sayım yaparak tehdit ettiklerini belirtmişti.

Soyguncular, mücevher ve saatleri alarak dükkanı terk ettikten sonra Roggero, onları takip etti. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, Roggero en az beş kez ateş etti. Andrea Spinelli ve Giuseppe Mazzarino, olay yerinden birkaç metre uzaklıkta ölü bulundu. Üçüncü soyguncu ise yaralandı ve daha sonra tutuklandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Bulgaristan’daki Kitlesel Protestolar Hükümeti Düşürdü

Bulgaristan’da son günlerde büyüyerek ülke geneline yayılan kitlesel protestolar, hükümeti ...

Bulgaristan’da Siyasi Deprem: Başbakan Jelyazkov Protestoların Ardından İstifayı Açıkladı

Bulgaristan’da siyasi gündem, hükümetin ani istifa kararıyla sarsıldı. Başbakan Rosen ...

Bulgaristan Euro’ya Geçiyor: Yeni Euro Madeni Paraları Tedavüle Giriyor

Bulgaristan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren resmen Euro Bölgesi’ne katılacak. ...

Sıla Yolunda Büyük Kolaylık: Bulgaristan’da Gurbetçiler Artık Dolandırılmayacak!

Bulgaristan, 1 Ocak 2026’da euroya geçiş için hazırlıklarını hızlandırdı. Ülkede ...

Roggero, mahkeme tarafından 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık, Roggero’nun kaçmakta olan soyguncuları takip ederek ve ateş açarak meşru müdafaa sınırlarını aştığını savundu. Roggero, eşinin kaçırıldığından endişelendiğini ve 2015’teki bir soygun deneyiminin karar verme yeteneğini etkilediğini ifade etti.

Bu karar, İtalya’da büyük tartışmalara neden oldu. Başbakan yardımcısı Matteo Salvini ve Fratelli d’Italia partisinden Lucio Malan, karara tepki gösterdi. Roggero, kararı “suç için bir zafer” olarak nitelendirdi.

Yayınlama: 07.12.2023