Avusturya’nın Traiskirchen Sığınma Merkezi’nde Faslı Libyalıyı Bıçakladı

Traiskirchen sığınma merkezinde yaşanan bıçaklı saldırı, bir Libya vatandaşının ağır yaralanmasıyla sonuçlandı. 24 yaşındaki kurban, yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veriyor. 



Avusturya’nın Traiskirchen Sığınma Merkezi’nde Faslı Libyalıyı Bıçakladı

UTKAN HABER (Viyana)Aşağı Avusturya’nın Traiskirchen kentinde bulunan Asyl-Betreuungsstelle Ost sığınma merkezinde, geçtiğimiz Pazartesi günü yaşanan trajik bir bıçaklı saldırı sonrası, 24 yaşındaki bir Libya vatandaşı hayatını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya. Polis sözcüsü Raimund Schwaigerlehner’in verdiği bilgilere göre, genç kurban şu anda yoğun bakımda tedavi altında olup, durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Olayın detayları ise kan dondurucu nitelikte.

Traiskirchen’deki Sığınma Merkezinde Kritik Durumda Olan Kurbanın Mücadelesi
Olay, Pazartesi akşamı gerçekleşti. İddialara göre, 22 yaşındaki bir Faslı şahıs, elindeki bıçakla 24 yaşındaki Libyalı genç üzerine saldırıya geçti ve onu birden fazla kez bıçakladı. Bu vahşi saldırının ardında yatan sebep ise henüz netlik kazanmamış bir tartışma. Yerel yetkililer, olayın nasıl bu noktaya geldiğini çözmeye çalışırken, toplum içindeki şok dalgaları sürüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Saldırganın yakalanıp gözaltına alınmasının ardından, Wiener Neustadt cezaevine gönderilmesine karar verildi. Ancak, ilk sorgulama esnasında suçlamaları reddeden şüphelinin, kasten adam öldürme teşebbüsünden soruşturulduğu açıklandı. Bu olay, bölgedeki güvenlik önlemleri ve sığınma merkezlerindeki koşullar hakkında yeniden tartışma başlatırken, toplumda güvenlik endişelerini de artırdı.

Bu trajik vak’a, hem kurbanın ailesi hem de Traiskirchen topluluğu için büyük bir sarsıntı yarattı. Olayın ardındaki gerçeklerin ortaya çıkması ve adaletin sağlanması için yetkililerin yoğun çaba sarf ettiği bu dönemde, toplumun yaralarını sarması bekleniyor.

Yayınlama: 22.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.