Almanya’da iki yıldır sosyal yardımlarla geçinen dört çocuk annesi işe başlayınca geliri 180 Euro azaldı

Mareen Martuuk, Berlin-Reinickendorf’ta sosyal hizmet ofisinde işe başlayınca, Almanya’da uzun süre sosyal yardımlarla geçinen dört çocuk annesi bir kadının geliri aylık 180 Euro azaldı.

Almanya’da iki yıldır sosyal yardımlarla geçinen dört çocuk annesi işe başlayınca geliri 180 Euro azaldı

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’da Dört çocuk annesi Mareen Martuuk, uzun süreli işsizliğin ardından Berlin-Reinickendorf’ta bir sosyal hizmet ofisinde işe başladı. Ancak yeni işi, aylık gelirinde beklenmedik bir düşüşe yol açtı. İki yıl boyunca devletin sağladığı Bürgergeld (vatandaş maaşı) ile geçinen Martuuk, işe başlamasıyla aylık 180 Euro daha az gelir elde etmeye başladı.

Almanya’da Sosyal Yardımla Geçinen Kadının İşe Başlaması Gelir Kaybına Neden Oldu
Mareen için bu adım, sadece maddi bir dengeleme değil, aynı zamanda kişisel açıdan da önemli bir değişim anlamına geliyor. “Evde kaldığınız zaman, biraz kendinizi kaybediyorsunuz. Sadece ev hanımısınız, sadece annesiniz,” diyerek yeni işinin kendisine sağladığı kişisel tatmini vurguluyor. İşe gidemediği için müşterilerle yüz yüze gelirken daha fazla çaba sarf etmenin gerekliliğini belirtiyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Lotto milyoneri Gurbetçi Chico şikayetçi: Emlakçılar beni dolandırmak istedi

Chico, 2022'de Almanya'da 9,8 milyon Euro kazandıktan sonra emlakçıların fiyatları ...

Almanya’da Loto’dan 9.9 Milyon Euro Kazanan Chico 1.5 Yıl İçinde 3 Milyon Euro Harcadı

Alman lotosundan 9.9 milyon Euro kazanan 42 yaşındaki Kürşat Yıldırım, ...

Bu maddi kayıp, Mareen’in işe başlamasının getirdiği kişisel gelişim ve topluma katkısının önüne geçemiyor. Yeni işinden aldığı manevi tatmin, maddi kaybını gölgede bırakıyor. Ancak, bu maddi kaybı telafi etmek üzere Mareen, çocuk yardımı için başvuruda bulundu. Bu başvuru kabul edilirse, evde kalmış olsa alacağı Bürgergeld miktarından daha fazla para elde edecek.

2024 yılının başlarında Almanya’da Vatandaşlık Parası’nda yapılan artışla, yalnız yaşayan kişiler için aylık yardım 61 Euro artırılarak 563 Euro’ya, evli ya da birlikte yaşayanlar için kişi başına 55 Euro artışla 506 Euro’ya yükseltildi. Aynı evde yaşayan çocuklar ve gençler için de yaşlarına bağlı olarak 39-51 Euro arası bir artış sağlandı. Bu artışlar, sosyal yardım alan vatandaşların yaşam standartlarının iyileştirilmesi amacını taşıyor.

Yayınlama: 17.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.