Avusturya | Tirol’de Kız Kardeşinin Düğününde Babasını Öldüren Kişiye Dört Yıl Hapis


Tirol eyaletinde, kız kardeşinin düğününde 63 yaşındaki babasını öldüren 32 yaşındaki adam, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Avusturya | Tirol’de Kız Kardeşinin Düğününde Babasını Öldüren Kişiye Dört Yıl Hapis


UTKAN HABER (Tirol) – Avusturya’nın Tirol eyaletinde, kız kardeşinin düğün töreninde kendi babasını öldüren 32 yaşındaki bir adam, dört yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay, Bad Häring’deki kanlı bir trajedi olarak tarihe geçti.

İddiaya göre, bu yaz gerçekleşen olayda, 32 yaşındaki sanık, babasıyla (63) düğün sırasında tartışmaya başladı. Tartışmanın sebebi olarak, sanığın çocukluğuna dair meseleler gösterildi. Tartışma, lokantanın dışındaki otoparka taşındı ve burada sanığın babasına yüzüne bir yumruk attığı belirtildi.

Sanık, mahkemede “düşünmeden vurduğunu” açıkladı. Babasının ilk vuruşunu kabul eden sanık, 1.7 promil alkollü olduğu sırada refleksle karşılık verdiğini belirtti. Babası ise düştüğü yerde başını asfalta çarparak bilincini kaybetti ve birkaç saat sonra beyinde damar yırtılması sonucu hayatını kaybetti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı İnnsbruck'ta, Türkiye'deki mülklere sahip olmasına rağmen ...

Viyana-Margareten’de Başsız Ceset Bulundu: Polis Cinayet Soruşturması Başlattı

Viyana-Margareten'de yenileme çalışmaları sırasında bir bodrumda başsız bir ceset bulundu; ...

Yeşilçamın Yakışıklı Oyuncusu Hakan Ural: ‘’Düşüncelerimin halkta karşılık bulmasını hazmedemiyorlar”

Hakan Ural "Neler Oluyor Hayatta" programının sunucusu, eleştirilere canlı yayında ...

Alman Sürücü Avusturya’da Hız Limitini İkiye Katlayınca Arabasını Kaybetti

Avusturya'da bir Alman sürücü, hız limitinin neredeyse iki katı hızla ...

Dört Yıl Hapis ve Tazminat Cezası
Jüri, sanığın pişmanlık göstermemesini ağırlaştırıcı bir durum olarak değerlendirirken, babanın ilk vuruşunu “olağanüstü yüksek şiddet” nedeniyle hafifletici bir durum olarak görmedi. Sonuç olarak, sanığa dört yıl kesin hapis cezası ve dul eşe 1.000 Euro tazminat ödenmesine karar verildi.

Sanığın avukatı, kararın hafifliğini, babasıyla olan ilişkilerinin kötü olduğu ve altı yıl boyunca hiç temasları olmadığı gerçeğine bağladı. Savcı ise, olayın “trajedide zirveye ulaştığını” ifade etti.

Karar henüz kesinleşmemiş olup, masumiyet karinesi devam etmektedir. Mümkün olan 15 yıl hapis cezasına karşın verilen bu karar, toplumda tartışmalara yol açabilir.

Yayınlama: 20.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.