Viyana’da Kaçak Durumdaki 16 Yaşındaki Afgan Mahkum Yakalandı

Tutuklu Yousef A., tam bir haftadır kaçak durumdaydı. Polis raporuna göre, 16 yaşındaki genç Viyana’nın Ottakring bölgesinde yakalandı.

Viyana’da Kaçak Durumdaki 16 Yaşındaki Afgan Mahkum Yakalandı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana’nın Ottakring bölgesinde, geçen haftadan beri kaçak durumda olan 16 yaşındaki Afgan mahkum Yousef A. polis tarafından yakalandı. Bu bilgi, polis tarafından Pazartesi akşamı yapılan bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Yousef A., geçen Pazartesi günü Gerasdorf gençlik cezaevinden bir doktor randevusu sırasında kaçmıştı. Wiener Neustadt’taki bir muayeneye götürülen genç mahkum, kelepçeli olmasına rağmen uygun bir anı bularak, Gerasdorf Adalet Bakanlığı (Neunkirchen) memurlarından kaçmayı başarmıştı. Genç şiddet suçlusu sadece koşarak olay yerinden uzaklaşmıştı.

Niederösterreich Eyalet Polisi, pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, “titiz soruşturmalar” sonucunda aranan kişinin bulunduğunu bildirdi. Bu soruşturmalarda Wiener Neustadt Burgplatz Polis Karakolu ve Wiener Neustadt Şehir Polis Komutanlığı operatif kriminal servisi görevlileri yer aldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Viyana Havalimanı’nda Bir Kadının Valizinden 400 Karton Sigara Çıktı: 38 Bin Euro Ceza Kesilme İhtimali Var

Viyana Schwechat Havalimanı'nda rutin bir kontrol sırasında Nijerya'dan gelen 59 ...

Zorunlu Eğitim Okullarında Alarm: Öğrenciler Almanca Konuşmuyor, Öğretmenler Viyana’dan Kaçıyor

Viyana'daki zorunlu eğitim okullarında her on öğrenciden yedisi günlük yaşamında ...

17 Yaşındaki Kız Şüpheli Olarak Belirlendi
Yousef A., 20 Kasım 2023 Pazartesi günü, saat 14.15 sıralarında Niederösterreich Eyalet Kriminal Dairesi ve Sokak Suçlarıyla Mücadele Birimi’nin desteğiyle Wien-Ottakring’de yakalandı ve Gerasdorf Adalet Bakanlığına teslim edildi. Bununla birlikte, Wiener Neustadt’tan 17 yaşındaki bir kızın, yardım ve yataklık şüphesiyle suç ortağı olarak tespit edildiği belirtildi. Şüpheli suçlamaları kabul etmedi ve soruşturmalar tamamlandıktan sonra Wiener Neustadt Savcılığına bildirilecek.

Bu olay, Avusturya’da genç suçluların cezaevlerinden kaçışları ve gençlik suçlarına ilişkin daha geniş bir tartışmanın parçası olarak dikkat çekiyor. Soruşturmanın devam eden aşamaları hakkında daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Yayınlama: 20.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.