Avusturya Kärnten Eyaletinde Trafik Polisleri Bir Gecede 28 Ehliyete El Koydu

Kärnten’de yapılan gece denetiminde alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanan 28 sürücünün ehliyetine el konuldu. Alkollü bir sürücü, aşırı hız nedeniyle ağaca çarparak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Avusturya Kärnten Eyaletinde Trafik Polisleri Bir Gecede 28 Ehliyete El Koydu

UTKAN HABER (Viyana) – Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece, Kärnten genelinde alkol ve uyuşturucu etkisinde araç kullanmaya karşı yoğun bir denetim gerçekleştirildi. Kärnten Eyalet Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nün öncülüğünde yapılan bu operasyonda, 23 sürücünün ehliyetine alkollü araç kullanmaktan, 5 sürücünün ehliyetine ise uyuşturucu etkisi altında araç kullanmaktan dolayı el konuldu. Ayrıca, düşük miktarda alkol tespit edilen 16 sürücü daha denetimlerde kaydedildi.

Denetimlerde, Karayolları Trafik Kanunu (StVO) ve Motorlu Taşıtlar Yasası’na (KFG) aykırı toplam 261 ihlal rapor edildi ve 317 ceza kesildi. Kärnten’de yapılan bu yoğun denetim, trafikte güvenliğin artırılmasını hedefledi.

Ağaca Çarpan Alkollü Sürücü Yaralandı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Dubai Özentisi Park: Ferrari’yi Balkona Koydu, Polis Kapıya Dayandı

Viyana – Kimileri koridora ayakkabı koyar, kimileri ise… balkonuna Ferrari ...

Avusturya’da Aralık Ayı Aile Yardımı Ödeme Tarihi Belli Oldu

Avusturya’da milyonlarca aile, Aralık ayı “Familienbeihilfe” (Aile Yardımı) ödemesinin ne ...

Dışişleri Bakanı Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Meinl-Reisinger ile Viyana’da Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) ...

Avusturya’da Uyum İçin Dev Destek: Mültecilere Yönelik “College 25plus” Projesi Uzatıldı

Viyana Belediyesi, mültecilerin topluma ve iş hayatına entegrasyonunu hedefleyen “College ...

Cuma sabahı Villach-Land bölgesinden 38 yaşındaki bir sürücü, Stockenboier Landesstraße üzerinde aşırı hız nedeniyle aracının kontrolünü kaybederek ağaca çarptı. Sürücü, yoldan çıkarak birkaç bariyere çarptıktan sonra yaklaşık 20 metre sürüklendi ve sağ tarafına devrildi.

Kazanın ardından sürücü, babasını arayarak durumu bildirdi. Babası olay yerine gelerek kurtarma ekiplerini çağırdı. Aracında sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkarıldı ve hafif yaralanmalarla Spittal Hastanesi’ne kaldırıldı. Alkol testi sonucu orta düzeyde alkollü olduğu tespit edilen sürücünün ehliyetine geçici olarak el konuldu ve hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yayınlama: 02.11.2024