Avusturya Inntal Otoyolunda Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 120 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

Avusturya’nın Inntal otoyolunda yapılan büyük bir uyuşturucu operasyonunda 120 kilogram marihuana ele geçirildi. Bu operasyon, bir Bulgar kamyonunun Langkampfen yakınlarında durdurulmasıyla gerçekleşti ve ele geçirilen marihuananın sokak değerinin yaklaşık bir milyon Euro olduğu tahmin ediliyor.

Avusturya Inntal Otoyolunda Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 120 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da geçtiğimiz Cuma günü, Inntal otoyolu (A12) üzerinde, Langkampfen yakınlarında, yaklaşık 120 kilogram marihuana taşıyan bir Bulgar kamyonu polis tarafından durduruldu. Polisin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, ele geçirilen uyuşturucunun sokak satış değeri yaklaşık bir milyon Euro olarak tahmin ediliyor.

47 yaşındaki Bulgar şoför olay yerinde tutuklandı. Bulgar haber ajansı BTA’nın ulusal güvenlik otoritelerine dayandırdığı haberlere göre, yakalanan sürücü, uluslararası faaliyet gösteren bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin bir üyesi.

Tirol polisi, kamyonun yüksek miktarda bağımlılık yapıcı madde taşıdığına dair önceden bilgi almıştı. Langkampfen’deki bir park alanında durdurulan ve tuvalet kağıdı ile dolu olarak görünen araçta yapılan aramada, bir narkotik dedektör köpeği sayesinde, yük alanında gizlenmiş 110 paket bağımlılık yapıcı madde bulundu. Araç sürücüsü hakkında zaten bir tutuklama kararı bulunuyordu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Yıllarca Kira Yardımı Alan 70 Yaşındaki Türk İhbar Edildi

Avusturya'nın Tirol eyaletine bağlı İnnsbruck'ta, Türkiye'deki mülklere sahip olmasına rağmen ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Operasyonun bir parçası olarak, uyuşturucu çetesinin diğer üyeleri de farklı yerlerde yakalandı. İspanya’da, gizli bir bölme bulunan ikinci bir tırda yapılan durdurma sonucu 41 ve 69 yaşlarındaki iki erkek daha tutuklandı. Kuzey Merkez Bulgaristan’daki Sishtov kasabasında düzenlenen baskınlarda ise nakit para, cep telefonları, laptoplar ve yasa dışı mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, Bulgar-Türk sınırında durdurulan Türk plakalı bir kamyon içerisinde ek 378 kilogram marihuana bulundu.

Yayınlama: 13.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.