Avusturya’da İki Kişiyi Öldüren Adam Yeniden Cezalandırıldı

2016’da Avusturya’nın Leonding kentinde bir çifti demir çubukla öldüren adam, Krems’te yapılan duruşmada devlete karşı direnme suçundan 12 ay hapis cezasına çarptırıldı. Suçlu, hapishane nakli sırasında görevliye direnme ve şiddet tehdidinde bulunmuştu. İlk suçundan dolayı yargılanan ve cezası temyizle 9 yıla çıkarılan adam, şimdi de bu yeni suçu nedeniyle cezalandırıldı.


Avusturya’da İki Kişiyi Öldüren Adam Yeniden Cezalandırıldı

UTKAN HABER (Viyana) – 2016 yılında Avusturya’nın Oberösterreich eyaletine bağlı Leonding kentinde bir komşu çiftini demir çubukla öldüren 49 yaşındaki adam, Salı günü Krems’te gerçekleşen bir duruşmada devlete karşı direnme suçundan dolayı on iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Hüküm henüz kesinleşmemiş olup, cezanın üç ayı kesinleşmiş durumda.

Boşanmış aile babası, 2 Haziran 2023’te JA Stein hapishanesinde başka bir bölüme nakledilmesi gerekirken, buna karşı çıkışıyla dikkat çekti. Savunma avukatı Andreas Mauhart’a göre, müvekkili, ard arda yapılan nakillerden sonra yeni yerleşim yerine olumlu bakmıyordu. Özellikle, sigara içmeyen biri olarak, sigara içilen bir hücreye yerleştirilme ihtimaline karşı çıktı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Viyana-Margareten’de Başsız Ceset Bulundu: Polis Cinayet Soruşturması Başlattı

Viyana-Margareten'de yenileme çalışmaları sırasında bir bodrumda başsız bir ceset bulundu; ...

Krems Savcılığı, sanığın, “Toplu bir odaya gitmiyorum. Ne yaparsanız yapın.” diyerek bir adliye görevlisine direndiğini ve hatta, “Hücre kapısını açan kişiye karşı şiddet uygulayacağım ve gerekirse hücreden çıkmak için duvardaki tuğlaları da sökerim.” şeklinde tehditler savurduğunu belirtti. Bu ifadeler, şiddet tehdidi ve görevliyi görevinden alıkoyma girişimi olarak yorumlandı.

30 Ocak’ta başlayan ilk duruşmada ve 16 Şubat’taki tanık sorgulamalarında sanık, iki adliye görevlisine yönelik ifadeleri nedeniyle suçlandı. Son duruşmada suçlu bulunan adam, denetimli serbestlik hizmeti de aldı. Hem savcılığın hem de sanığın bir açıklama yapmaması nedeniyle karar henüz kesinleşmedi.

Leonding’de yaşanan ve 2016’da büyük yankı uyandıran kanlı olay, yıllar süren bir komşuluk kavgasının ardından gerçekleşmişti. Adam, emekli çifti önce saldırdığı, ardından yakındaki bir inşaattan aldığı sivri demir çubukla öldürdüğü suçlamasıyla yargılanmış ve önce yedi yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası, temyiz mahkemesinde dokuz yıla çıkarıldı. Avukat Mauhart’a göre, müvekkili, tazminat ödemesinin ardından hafifletilen bir cezayla Ağustos’ta serbest bırakılması bekleniyordu.

Yayınlama: 13.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.