Almanya’da Esrarın Yasallaşmasının Ardından Oberösterreich Sınırında Kontroller Sıkılaştırılacak

Almanya’nın 1 Nisan itibarıyla kenevirin sahip olunması ve yetiştirilmesini yasallaştırmasının ardından, Yuk’arı Avusturya’da sınır kontrollerinin artırılması gündeme geldi. Bu yeni düzenleme, bireylerin belirli koşullar altında maksimum 25 gram kenevir edinebilmesine veya özel konutlarda üç bitkiye kadar yetiştirebilmesine olanak tanıyor.

Almanya’da Esrarın Yasallaşmasının Ardından Oberösterreich Sınırında Kontroller Sıkılaştırılacak

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’da kenevirin kontrol altında serbest bırakılmasına yönelik önemli bir adım atarak, 1 Nisan itibarıyla belirli koşullar altında kenevirin sahip olunması ve yetiştirilmesini yasal hale getiriyor. Bu yeni düzenlemeyle, bireyler maksimum 25 gram kenevir edinebilecek, özel konutlarda en fazla üç bitki yetiştirebilecek veya maksimum 50 gram kenevire sahip olabilecekler. Ancak, reşit olmayanlar için sahip olma ve tüketme yasağı devam edecek.

Almanya’da Kenevir Yasallaşıyor: 1 Nisan’dan İtibaren Yeni Dönem
Alman hükümeti, bu değişiklikle hem siyah piyasanın sınırlanmasını hem de çocuk ve gençlerin korunmasını amaçlıyor. Reşit olmayanların kenevirle yakalanmaları durumunda, onları müdahale ve önleme programlarına katılmaya yönlendirecek. Ayrıca, bu yasal düzenlemenin, birçok küçük suçun ortadan kalkmasıyla polis ve adalet sistemi üzerindeki yükü uzun vadede hafifleteceği öngörülüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Romanya yolundan müjde: Bulgaristan’da Vidin-Botevgrad arasında 13,6 kilometrelik yeni otoyol hizmete açıldı

Bulgaristan’ın Vidin ve Botevgrad şehirleri arasındaki kritik öneme sahip yeni ...

Avusturya’da Ailelere Yeni Destek Paketleri: Okul Spor Haftası için 100 Euro ve Bebek Bezleri İçin 90 Euro Yardım

Avusturya'nın Oberösterreich bölgesi, artan yaşam maliyetleri karşısında ailelere maddi destek ...

Avusturya’da 233 Km/s Hızla Yakalanan İsveçli Sürücünün Arabası Açık Artırmaya Çıkarılmayacak!

İsviçreli bir sürücü, Avusturya'nın Oberösterreich eyaletinde A1 otoyolunda 233 km/s ...

Bu yasal değişiklik, özellikle sınır bölgelerinde, “uyuşturucu turizmi”nin olası artışı konusunda endişelere neden oluyor. Alman-Avusturya sınır bölgesinde artan kontrol ihtiyacına dikkat çeken Bavyera’nın CSU partisi ve Üst Avusturya’nın ÖVP partisi, konu hakkında uyarılarda bulunuyor. Üst Avusturya Valisi Thomas Stelzer, Alman sınırındaki ek önlemler hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantılar düzenliyor ve Nisan ayından itibaren sınır geçişlerinde artırılmış kontrollerin yapılacağını duyurdu. Bu kontroller, sürekli olmaktan ziyade, belirli yerlerde gerçekleştirilecek.

Yasallaştırma konusundaki bu adımın, tüketimi artırıp artırmayacağı ve Almanya’nın siyah piyasayı kontrol altına alma başarısının zaman içinde nasıl olacağı merak konusu. Ancak, yasallaştırmanın doğru veya yanlış bir yol olup olmadığı tartışmaları devam ederken, Alman hükümeti adımlarını sağlık ve güvenlik odaklı bir yaklaşımla atmaya devam ediyor.

Yayınlama: 13.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.