Avusturya Billa’nın CEO’su Haraszti: Süpermarketlerin Gece 23:00’e Kadar Açık Kalmasını Talep Etti

Rewe Grubu’nun Avusturya CEO’su Marcel Haraszti, Avusturya’daki süpermarketlerin çalışma saatlerinin gece 23:00’e kadar uzatılması gerektiğini savunuyor.

Avusturya Billa’nın CEO’su Haraszti: Süpermarketlerin Gece 23:00’e Kadar Açık Kalmasını Talep Etti

UTKAN HABER (Viyana) – Rewe Grubu’nun Avusturya CEO’su Marcel Haraszti, süpermarketlerin açılış saatlerinin uzatılması yönünde önemli bir çağrıda bulundu. Avusturya Basın Ajansı (APA) ile gerçekleştirdiği röportajda, mevcut yasaların müşteri davranışlarındaki değişimlere ayak uyduramadığını ve bu nedenle güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

Avusturya Billa’nın CEO’su Haraszti, Süpermarketlerin Gece 23:00’e Kadar Açık Kalmasını Talep Etti

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kirası Ödenmeyen Daireye Giden İcra Memurları Esrar Tarlasıyla Karşılaştı

Viyana'da kirası ödenmeyen bir dairede tahliye işlemi sırasında, icra memurları ...


2024’ün İlk Üç Ayında Avusturya’ya Suriye’den 4.335, Afganistan’dan 665 Sığınma Başvurusu Yapıldı


Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...


2024’ün İlk Çeyreğinde Avusturya’ya 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı! Kadın ve Çocuk Oranında Artış Gözlendi

Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...

Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Haraszti, “çok nostaljik bir yasa” olarak nitelendirdiği mevcut düzenlemenin, zamanımızın ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirterek, haftada 80 saat açık kalınmasına izin verilmesi gerektiğini ifade etti. Rewe Grubu’nun CEO’su, özellikle Billa Box gibi kendi kendine hizmet veren mağazaların mevcut yasal çerçevede sadece 72 saat açık kalabilmesinin anlamsız olduğunu, bu mağazalarda zaten personel çalışmadığını dile getirdi.

2020 yılında da açılış saatlerinin liberalleştirilmesi yönünde çağrıda bulunan Haraszti, şehir merkezlerindeki mağazaların 23.00’e kadar, yoğun olarak pendik yapılan bölgelerde ise sabah 6.00’da açılabilmesi gerektiğini savunmuştu. Ancak, haftada 72 saatlik mevcut kural bu düzenlemelerin önünde bir engel teşkil ediyor.

Haraszti, aynı zamanda bazı perakendecilerin istediği Pazar günü açılışlarını desteklemediğini, Pazar gününün aile günü olarak kalması gerektiğini belirtti.

Rewe Grubu’nun Avusturya’daki performansına da değinen CEO, Billa, Billa Plus, Penny, Bipa, Adeg ve Rewe Austria Touristik markalarının 2023 sonunda 10.45 milyar Euro ciro elde ettiğini, bu rakamın 2022’ye göre %9.6’lık bir artışa işaret ettiğini açıkladı. Rewe, 2023 sonu itibarıyla Avusturya’da yaklaşık 2.500 lokasyonda 47.000’den fazla çalışanı ile hizmet veriyor. Haraszti, sağlıklı ve sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini, bu nedenle geçen yıl ilk kez bazı mağazaların kapatıldığını ve bu yıl da yaklaşık 20 mağazanın kapatılmasının planlandığını ifade etti.

Marcel Haraszti’nin çağrısı, perakende sektöründe ve müşteriler arasında geniş yankı buldu. Mevcut yasal düzenlemelerin, modern tüketici davranışları ve teknolojik gelişmeler ışığında yeniden değerlendirilmesi gerektiği konusunda önemli bir tartışma başlattı.

Yayınlama: 09.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.