avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Altın Fiyatları Rekor Kırıyor: Seçim Öncesi Güvenli Liman Altına Yatırım Artıyor

ABD seçimleri öncesi altın fiyatları rekor kırarak ons başına 2.579,89 Euroya ulaştı. Yatırımcılar, belirsizlikler nedeniyle altına güvenli liman olarak yöneliyor.

Altın Fiyatları Rekor Kırıyor: Seçim Öncesi Güvenli Liman Altına Yatırım Artıyor

UTKAN HABER (Viyana) – ABD başkanlık seçimleri öncesinde altın fiyatları rekor üzerine rekor kırıyor. Bugün itibarıyla bir ons altının fiyatı 2.579,89 Euroya ulaşarak, ekim ayı başından bu yana yaklaşık %6’lık bir artış gösterdi. Altının ons başına fiyatı perşembe günü %0,1 artarak 2.790,15 dolarlık (2.579,89 Euro) yeni bir zirveye çıktı.

Borsa uzmanlarına göre, ABD seçimlerine ilişkin belirsizliklerin yatırımcıları güvenli bir liman olarak altına yönelttiği ifade ediliyor. Capital.com’dan Kyle Rodda, değerli metalin satın alınmasının ABD’de beklenen bütçe açıklarına karşı bir sigorta görevi gördüğünü belirtiyor. Yatırımcılar, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçimi kazanması durumunda vergi indirim vaatlerinin ABD’nin kamu borcunu önemli ölçüde artırabileceğinden endişe duyuyor.

Faiz İndirim Beklentisi Altını Destekliyor

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
FPÖ-Chef Kickl mit scharfer Kritik: „Steuergelder werden für illegale Migranten verschwendet!“

In Österreich sorgen Migrationspolitik und Arbeitslosenzahlen für hitzige Debatten in ...

1 Cent’lik Madeni Para Willhaben’da 1800 Euroya Satışa Çıkarıldı: İşin Aslı Ne?

Avusturya’nın popüler ikinci el platformu Willhaben’da bazı kişiler, madeni paraları ...

Avusturya AMS’den Tartışma Yaratan Rapor: Suriyeliler Almanca Kurslarında Kasıtlı Başarısız Oluyor

Avusturya İş Kurumu (AMS) tarafından hazırlanan iç rapor, ülke gündeminde ...

Viyana’da Sapık Paniği: Genç Kadına Apartman Girişinde Saldırı! Polis Teyakkuzda!

35 yaşındaki bir adamın Viyana-Rudolfsheim-Fünfhaus semtinde bir kadına cinsel saldırıda ...

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki aylarda faiz indirimine gideceği beklentisiyle de destekleniyor. Fed’in bir sonraki faiz kararı, seçimden sadece iki gün sonra, 7 Kasım’da açıklanacak.

 - Avusturya
Yayınlama: 01.11.2024