Almanya’da Genel Trafik Kontrollerinde Polisin bagajı Kontrol Etme Yetkileri Sınırlıdır

Trafik kontrolleri sırasında, polisin araçların bagajlarını kontrol etme yetkisi sınırlıdır. Ancak, ADAC’e göre, polis memurları sürücülerden uyarı üçgeni, ilk yardım çantası ve yelek gibi zorunlu ekipmanları göstermelerini isteyerek bu kısıtlamayı dolaylı bir şekilde aşabilir. Bu ekipmanlar genellikle bagajda saklandığından, bu talep polisin aracın içini dolaylı yoldan kontrol etmesine olanak tanır.

Almanya’da Genel Trafik Kontrollerinde Polisin bagajı Kontrol Etme Yetkileri Sınırlıdır

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’da Trafik kontrolünde durdurulan bir sürücünün gerginleşmesi yaygın bir durumdur. Ancak, araç ruhsatını orijinal olarak sunabilen sürücülerin genellikle endişelenecek bir durumu olmaz. Polis memurları, trafik güvenliği açısından her zaman araçları ve sürücüleri inceleyebilir, ancak bagajı kontrol etme yetkileri sınırlıdır. Memurlar, ancak yargıç kararıyla alınmış bir arama emri varsa veya “yakın tehlike” durumu söz konusuysa bagaja bakabilirler.

Polis, sürücüden aracın zorunlu ekipmanlarını, örneğin uyarı üçgeni, ilk yardım çantası ve yeleği kontrol etmek üzere talep edebilir. Bu ekipmanların talep üzerine gösterilmesi gerekir ve bu durum, çoğu sürücünün bu ekipmanları bagajda saklaması nedeniyle, memurlar için aracın içine dolaylı bir yolla bakma fırsatı yaratır.

Sürücülerin polis talimatlarına uymaları zorunludur. Uymama durumunda, direniş 20 Euro’luk bir para cezası ile sonuçlanabilir. Dur ihtarına rağmen devam eden sürücüler ise 70 Euro para cezası ve Flensburg dosyasında bir puan ile karşı karşıya kalabilir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya FPÖ Lideri Kickl: “Yasadışı Göçe Sıfır Tolerans, Kesin Geri Gönderim Şart!”

FPÖ Lideri Herbert Kickl, göç ve iltica politikalarına ilişkin yaptığı ...

Austurya Vorarlberg’de Silahlı Dehşet: Evde Peş Peşe Silah Sesleri! 2 Ölü, Cobra’dan Büyük Operasyon

Vorarlberg’de Perşembe akşamı yaşanan silahlı saldırı büyük bir polis operasyonuna ...

Avusturya’da 284.000 Hane Daha Ucuza Elektrik Alacak: “Ucuz Elektrik Yasası” Meclisten Geçiyor

Avusturya’da uzun süredir tartışılan Elektrizitätswirtschaftsgesetz (ElWG), yani kamuoyunda bilinen adıyla ...

Viyana FPÖ’den Kırmızı Alarm: “Şehir Çöküyor, Borçlar Patlıyor! Suçlu Ludwig!”

Viyana siyasetinde bugün adeta deprem etkisi yaratan açıklamalar geldi. FPÖ ...

Yayınlama: 12.02.2024