Almanya’da Benzin Fiyatları Düşüyor: Tatil Sezonu Sonrası Akaryakıt Daha da Ucuzladı

Almanya’da benzin fiyatları, petrol fiyatlarındaki düşüş ve zayıf ekonomik veriler nedeniyle yılın en düşük seviyesine indi. ADAC, sürücülere akşam saatlerinde yakıt almayı ve otoyol istasyonlarından kaçınmayı tavsiye ediyor.

Almanya’da Benzin Fiyatları Düşüyor: Tatil Sezonu Sonrası Akaryakıt Daha da Ucuzladı

UTKAN HABER (Viyana) – Tatilde akaryakıt fiyatları ucuzladı, bu durum daha önce pek sık yaşanmamıştı. Şimdi ise sürücüler için daha iyi haberler var. Almanya’da benzin fiyatları düşmeye devam ediyor. Otomobil kulübü ADAC, Çarşamba günü, 14.000’den fazla benzin istasyonundan aldığı haftalık verileri değerlendirdi ve Super E10 benzin fiyatlarının yılın en düşük seviyesine ulaştığını duyurdu. Geçen haftaya göre litre fiyatı 1,8 cent azalarak 1,698 Euro’dan 1,680 Euro’ya düştü. Dizel fiyatları da geriledi; litre başına ortalama fiyat 1,570 Euro oldu, önceki hafta 1,577 Euro idi.

ADAC’a göre, bu düşüşün başlıca sebebi petrol fiyatlarındaki belirgin düşüş. Brent türü Kuzey Denizi petrolünün varil fiyatı Çarşamba günü geçici olarak 74 doların altına düştü ve yılın en düşük seviyesine yaklaştı. Geçmişte bazı analistler, jeopolitik belirsizlikler nedeniyle petrol fiyatının 100 dolara yükseleceğini öngörüyordu, ancak bu tahminler şu an geçerliliğini yitirdi.

Zayıf Ekonomik Veriler ve Artan Arz Etkisi

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da 250 Gram Tereyağı 4 Euro mu Olacak?
Almanya’da 250 Gram Tereyağı 4 Euro mu Olacak?

Almanya’da tereyağı fiyatları hızla yükseliyor; 250 gramlık paketlerin Aralık ayında ...

Almanya’da Yeni Karar: Emeklilik Yaşını Geçenlere “Emeklilik Erteleme Primi” Geliyor
Almanya’da Yeni Karar: Emeklilik Yaşını Geçenlere “Emeklilik Erteleme Primi” Geliyor

Almanya’da hükümet, emeklilik yaşını doldurduktan sonra çalışmaya devam edenler için ...

Almanya Çalışma Bakanı Heil Asgari Ücreti Artırmak İstiyor: “6 Milyon Kişi Faydalanacak”
Almanya Çalışma Bakanı Heil Asgari Ücreti Artırmak İstiyor: “6 Milyon Kişi Faydalanacak”

Çalışma Bakanı Heil, asgari ücretin 2026’da 15 Euro’ya yükselmesini öneriyor, ...

Almanya Dresden Havalimanı’nda Tutuklama: Antalya’ya Uçmak Üzereyken Yakalandı

Almanya Dresden Havalimanı’nda Tutuklama: Antalya’ya Uçmak Üzereyken Yakalandı


Dresden Havalimanı’nda Antalya’ya uçmak üzereyken yakalanan 39 yaşındaki yolcu, uyuşturucu ...

Petrol fiyatlarının düşüşünde Çin ve ABD’den gelen zayıf ekonomik veriler etkili oldu. Landesbank Baden-Württemberg (LBBW) petrol uzmanı Frank Schallenberger, piyasanın şu an bir ayı piyasasında olduğunu ve olumsuz haberlerin fiyatların düşmesine sebep olduğunu belirtti. Pepperstone Brokerlik şirketinden Chris Weston, “Küresel büyüme endişeleri ve artan arz, petrol piyasası için zehirli bir karışım oluşturuyor.” dedi. Deutsche Bank analistleri de talep ve arz faktörlerinin fiyat düşüşünde etkili olduğunu belirtti.

Libya’da üretimin yeniden başlaması ve OPEC+ ülkelerinin gönüllü üretim kesintilerini azaltma planları, petrol fiyatlarının düşmesine katkıda bulundu. Çin’in düşük ithalat rakamları da piyasa üzerinde olumsuz bir etki yaratarak, kısa vadede bir toparlanma ihtimalini azalttı.

Ağustos Ayı, En Ucuz Yakıt Dönemi Oldu
Ağustos ayında, tatil sezonu olmasına rağmen yakıt fiyatları yılın en düşük seviyesindeydi. ADAC, bu yılın en düşük yakıt fiyatlarının bu ay görüldüğünü belirtti. Düşük petrol fiyatları ve güçlü Euro kuru bu düşüşte etkili oldu. Ancak Alman Merkez Bankası, petrol şirketlerinin kar marjlarının düşük olduğunu bildirdi ve bunun sürdürülebilir olmayabileceği konusunda uyardı.

Yakıt ve enerji fiyatlarındaki düşüş, Almanya’da enflasyon oranını 2021’den bu yana ilk kez yüzde 2’nin altına indirdi. Ancak yıl sonunda enflasyon oranlarının tekrar artması bekleniyor. ADAC, sürücülere fiyatları karşılaştırmalarını ve özellikle otoyol üzerindeki benzin istasyonlarından kaçınmalarını tavsiye ediyor, çünkü bu istasyonlardaki fiyatlar diğerlerine göre ortalama 40 cent daha pahalı olabiliyor.

Yayınlama: 06.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.