Almanya Başbakanı Olaf Scholz’dan Anlamlı Ramazan Mesajı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ramazan ayı dolayısıyla üç dilde barış ve birlik mesajı yayınladı. Scholz, Filistin ve İsrail’deki ateşkes çağrısı, Gazze’ye yardım ve Almanya’daki Müslümanların geleceğe dair umutlarını vurgulayarak, Almanya’nın hoşgörülü ve demokratik yapısını öne çıkardı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’dan Anlamlı Ramazan Mesajı

UTKAN HABER (Viyana) – Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ramazan ayının başlangıcı dolayısıyla sosyal medya hesaplarından Almanca, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde bir görüntülü mesaj yayınladı. Başbakan Scholz, mesajında tüm Müslüman kadın ve erkeklere huzurlu bir Ramazan ayı diledi ve barışa vurgu yaptı.

Scholz, mesajında, “Tüm Müslüman kadın ve erkeklere huzurlu bir Ramazan dilerim! Filistinlilerin ve İsraillilerin büyük çoğunluğu da barış istiyor. Bu yönde atılacak bir adım, daha uzun süreli bir ateşkes olabilir, en iyisi Ramazan boyunca sürer.” ifadelerini kullandı. Başbakan ayrıca, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaşması çağrısında bulundu.

Almanya’nın Gazze’deki durumdan endişe duyan vatandaşlarına da seslenen Scholz, “Almanya’da birçok kişinin Gazze’de endişe duyduğu arkadaşları ve aile üyeleri var. Onların şefkatle yalnız olmadıklarını bilmelerini istiyorum.” dedi.

Mesajında, Almanya’daki Müslümanların gelecek ve birlik konusundaki endişelerine de değinen Başbakan, “Tıpkı Almanya’daki Müslümanların gelecek ve ülkemizdeki birlik konusundaki endişeleriyle yalnız bırakılmamaları gibi. Yanlarında haftalardır saygı ve birlik için sokaklara çıkan milyonlarca vatandaş – yaşlı ve genç, zengin ve fakir, şehir ve köy sakinleri, göçmen kökenli ve olmayan insanlar – var.” şeklinde konuştu.

Başbakan Scholz, Almanya’nın açık fikirli, hoşgörülü ve demokratik bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Müslümanlar Almanya’ya aittir, tıpkı Yahudiler, Hristiyanlar ve diğer dinlerin ve dünya görüşlerinin takipçileri gibi. Açık fikirli, hoşgörülü ve demokratik ülkemiz için birlikte duruyoruz. Biz birçok kişiyiz. Biz daha fazlayız.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Olaf Scholz’un bu anlamlı mesajı, Ramazan ayının ruhuna uygun birlik ve beraberlik vurgusuyla dikkat çekti ve “Ramazan Mübarek” dilekleriyle son buldu.

Yayınlama: 11.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.