IP TV ve Kaçak Yayın Kullananlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası

Kaçak IPTV ve yasa dışı yayın kullananlar, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya. Uzmanlar, yasal olmayan platformların yarattığı ekonomik ve yasal risklere dikkat çekerken, Avukat Müge Doğan, Türk Ceza Kanunu’nda bu durumun suç olarak değerlendirildiğini ve ödemelerin terör ya da suç örgütleriyle bağlantılı çıkması halinde daha büyük sorunlar doğabileceğini belirtiyor.

IP TV ve Kaçak Yayın Kullananlara 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası

UTKAN HABER (Viyana) – Dizi, film ya da maç izleme hizmetleri sunan yasal platformların içeriklerini yasa dışı yollarla sunan bazı internet platformları, kullanıcıları büyük bir riskle karşı karşıya bırakıyor. Uzmanlar, kaçak yayınların kullanımının tespit edilmesi durumunda, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası riski bulunduğunu belirtiyor. Bu platformlar genellikle, yasal servislerin sunduğu içerikleri çok daha düşük fiyatlarla sunuyor; ancak bu durum hem ülke ekonomisine zarar veriyor hem de kullanıcıları yasal risklerle karşı karşıya bırakıyor.

Avukat Müge Doğan, konuyla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu’nda yer alan düzenlemelere dikkat çekti: “İnternet üzerinden yasal olmayan yollarla şifreli veya şifresiz yayın yapan ve bu yayınlardan menfaat sağlayan kullanıcılar, Ceza Kanunu’nda belirtilen bir suç kapsamında değerlendirilmektedir.” Doğan, bu tür bir kullanımın tespiti halinde, yayın yapanlar kadar izleyenler için de 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti.

Ancak ceza riski sadece kaçak yayın izlemekle sınırlı değil. Kaçak IP TV hizmeti veren kuruluşların aldığı ödemeler genellikle bireysel banka hesapları üzerinden yapılıyor. Bu ödemelerin, terör ya da suç örgütleriyle bağlantılı kişilere yapıldığının tespit edilmesi durumunda, kullanıcılar daha büyük adli sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya-Türkiye İlişkilerinde Yeni Perspektifler: Dışişleri Bakanı Schallenberg Ankara’da

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, 13-14 Mayıs tarihlerinde Türkiye'ye gerçekleştirdiği ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de Atatürk’ü Andı”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg Türkiye’nin AB Üyeliğini Reddetti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

JTI Sigara Grubuna 3 TL Zam Yapıldı

JTI dahil olmak üzere, BAT, TT ve Imperial Tobacco sigara ...

Avukat Doğan, bu konuda da uyarılarda bulunarak, “Ödeme yapılan kişinin terörle veya suç örgütleriyle bir bağlantısının ortaya çıkması durumunda, para transferi yapan kullanıcıların da savcılık soruşturmasıyla karşılaşma riski bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu nedenle uzmanlar, hem yasal risklerden kaçınmak hem de ülke ekonomisine zarar vermemek adına, yasal olmayan yayın platformlarından uzak durulması konusunda kullanıcıları ciddi şekilde uyarıyor.

Kaynak: Trt Haber

Yayınlama: 11.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.