1 Milyon TL Yatırımla Büyük Kazanç: 32 Günde 55 Bin TL Getiri


Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrası Türk Lirası mevduat faiz oranlarında büyük bir artış yaşanıyor. Yatırımcılar için cazip hale gelen TL mevduatında, 1 milyon TL yatırım ile 32 gün sonunda 55 bin TL kazanç elde edilebiliyor. 


1 Milyon TL Yatırımla Büyük Kazanç: 32 Günde 55 Bin TL Getiri


UTKAN HABER (Viyana)  Merkez Bankası’nın faiz artırım kararlarının ardından, mevduat faiz oranlarında ciddi bir yükseliş gözleniyor. Yatırımcılar için Türk Lirası mevduatı, artan faiz oranlarıyla birlikte en cazip yatırım aracı haline geldi. Özellikle, 1 milyon Türk Lirası mevduata yatıran yatırımcıların aylık kazancı 60 bin TL’ye ulaşabiliyor.

Merkez Bankası Faiz Kararları Sonrası Mevduat Faizlerinde Büyük Artış
Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram’ın verdiği bilgilere göre, bankalar şu anda yüzde 60’a varan mevduat faizi teklif ediyor. Devlet bankalarının sunduğu oranlar da bu civarlarda seyrediyor. Ek olarak, döviz dönüşümlü KKM hesaplarından TL mevduata geçiş yapılması halinde, faiz oranları yüzde 75’lere kadar yükseltilebiliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Kara Para Davasında Tahliye Şoku! Dilan Polat’tan Sonra Engin Polat da Serbest Bırakıldı
Kara Para Davasında Tahliye Şoku! Dilan Polat’tan Sonra Engin Polat da Serbest Bırakıldı

Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı kara para davasında, mahkeme ...

Türkiye’de Sigara Fiyatlarına Yine Zam Yağmuru
Türkiye’de Sigara Fiyatlarına Yine Zam Yağmuru

Philip Morris sigara grubuna 5 Eylül’den itibaren zam yapıldı; sigara ...

Almanya Otobanında Şok Kontrol: Türkiye’den Gelen Araçta 100 Bin Euro Değerinde Altın Yakalandı!
Almanya Otobanında Şok Kontrol: Türkiye’den Gelen Araçta 100 Bin Euro Değerinde Altın Yakalandı!

Almanya'da Ulm çevresindeki otoyollarda yapılan gümrük kontrollerinde, çoğu Türkiye’den gelen ...

Bankaların mevduat faizlerini bu kadar yükseltmesinin arkasında, Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından getirilen yeni regülasyonlar bulunuyor. Ticari kredilerin genişlemesinin sınırlandırılması nedeniyle bankalar, daha fazla Türk Lirası bulma ihtiyacı duyuyor ve bu nedenle mevduat faizlerini artırıyorlar.

Ekonomist Bayram, bankalardaki mevduat faiz oranlarının artmaya devam edeceğini öngörüyor. Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tutsa bile, bankaların piyasadan daha fazla para toplamak isteyecekleri ve bu nedenle yüksek faiz oranlarıyla yatırımcılardan para toplamaya devam edecekleri belirtiliyor.

Bu dönemde 1 milyon TL’si olan bir yatırımcı, yüzde 60 faiz oranıyla ve 32 günlük vadede vergi düşüldükten sonra net olarak yaklaşık 55 bin TL kazanç elde edebiliyor. Bu oranlar, mevduatın altın, borsa ve dövize kıyasla şu anda en fazla getiri sağlayan yatırım aracı olduğunu gösteriyor.

TL mevduatları, reel faiz vermeye başlarken, yatırımcıların kısa vadede parasını değerlendirmesi ve daha yüksek faiz oranlarından faydalanabilmesi için 32 günlük vadeyi tercih etmeleri öneriliyor. Yatırım stratejilerinde ağırlığın TL mevduatına verilmesi, ekonomik dalgalanmalara karşı bir koruma sağlayabilir.

Yayınlama: 08.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.