Macaristan’da Hükümete Karşı Halkın Sesi Yükseldi: “Yeni Bir Macaristan İçin” Büyük Yürüyüş

On binlerce gösterici, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de “Yeni bir Macaristan için” sloganıyla hükümete olan hoşnutsuzluklarını ve demokrasi taleplerini dile getirdi. Kossuth Meydanı’ndaki eylem, ünlü Macar oyuncu Nagy Ervin’in öncülüğünde parlamentoya kadar devam etti, göstericiler derinlemesine değişim ve adalet talep etti.


Macaristan’da Hükümete Karşı Halkın Sesi Yükseldi: “Yeni Bir Macaristan İçin” Büyük Yürüyüş

UTKAN HABER (Viyana)  Cumartesi günü, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de on binlerce gösterici, “Yeni bir Macaristan için ulusal yürüyüş ve gösteri” sloganı altında bir araya geldi. Göstericiler, Magyar Péter öncülüğünde ve Márki-Zay Péter’in Herkesin Macaristanı Hareketi tarafından organize edilen etkinlikle, hükümete olan hoşnutsuzluklarını ve demokrasi taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdi.

Tarihi Kossuth Meydanı, özgürlük ve adalet talep eden yüzlerce pankart ve sloganın havada uçuştuğu eylemin merkez üssü oldu. Göstericiler, “korkmuyoruz” ve “demokrasi” sloganlarıyla hükümet politikalarına tepkilerini gösterirken, “Ria, ria, Hungária” tezahüratlarıyla da ulusal birlik ve cesaret mesajı verdiler.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
22 Nisan 2024: Türkiye Yolunda Ülkelerin Güncel Akaryakıt Fiyatları ve Tasarruf İpuçları


22 Nisan 2024 itibariyle, Türkiye'ye seyahat eden Türk vatandaşları için ...

Macaristan’da 1 Günlük Otoban Vigneti Çıktı: 1 Günlük 5.150 Forint (13.10 Euro), 10 Günlük 6.400 Forint (16.27 Euro)

Macaristan’da 1 Nisan itibarıyla yollarında günlük otoyol vigneti uygulamasını başlatıyor. ...

Viyana Favoriten’de PKK Yandaşlarının Protestosu Sırasında Polisle Gerilim Yaşandı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, kayıt dışı bir PKK protestosu sırasında polisle ...

Viyana’da Bin Kişilik Suriyeli Grup Esad Rejimini Protesto Etti

Viyana'da Pazar günü öğleden sonra, Beşar Esad rejimine karşı çıkan ...

Özellikle dikkat çeken anlardan biri, ünlü Macar oyuncu Nagy Ervin’in kamyonetle kalabalığın önüne katılması ve alkışlarla karşılanması oldu. Ervin, göstericileri parlamentoya kadar yönetti, bu da etkinliğin ne kadar geniş kapsamlı ve çeşitli destek aldığının bir göstergesiydi.

Protesto yürüyüşü, Belediye Meydanı – Deák Ferenc Meydanı – Károly Bulvarı üçgeninde başladı ve Bajcsy-Zsilinszky Yolu ile Anayasa Caddesi üzerinden devam ederek 15:00’te Kossuth Meydanı’na ulaştı. Göstericiler, “Ayaklan Macarlar! Korkmayın!” yazılı pankartlarla yürüyüşün ön saflarında yer aldı.

Bu büyük yürüyüş, Macar halkının, ülkede yaşanan politik baskılara ve adaletsizliklere karşı sessiz kalmayacağının ve demokratik haklarını kullanarak değişim talep edeceğinin açık bir işaretiydi. “Yemin ederiz, artık köle olmayacağız!” sloganıyla, katılımcılar Macaristan’da derinlemesine bir değişim isteğini ve hükümetten beklentilerini güçlü bir şekilde ifade ettiler.

Yayınlama: 06.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.