Akşehir’in Yeni Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Makam Arabası Olarak Şahin’i Tercih Etti

Konya’nın Akşehir ilçesi, 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle 20 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçti. CHP adayı Ahmet Nuri Köksal, %42,63 oy oranıyla belediye başkanı seçildi. Köksal’ın makam aracı olarak Türkiye’de popüler olan Şahin’i tercih etmesi, mütevazı yaklaşımının ve halkla iç içe olma arzusunun bir simgesi olarak kabul ediliyor.

Akşehir’in Yeni Belediye Başkanı Ahmet Nuri Köksal, Makam Arabası Olarak Şahin’i Tercih Etti

UTKAN HABER (Viyana) – Konya’nın Akşehir ilçesi, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılan yerel seçimlerin ardından 20 yıl sonra yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönetimine geçti. Resmi sonuçlara göre, açılan sandıkların %98.32’si ile CHP’nin adayı Ahmet Nuri Köksal, %42,63 oy oranı ve 22.325 oy ile Akşehir Belediye Başkanı olarak seçildi. Köksal ve ekibinin etkili bir seçim kampanyası yürütmesinin ardından, Akşehir halkı büyük bir coşkuyla yeni başkanlarını kutlamak için Cumhuriyet Meydanı’na akın etti.

Dr. Ahmet Nuri Köksal, 6 Nisan 2024 Cumartesi günü gerçekleşen Devir Teslim Töreni ile resmi olarak görevine başladı. Göreve başlamasının hemen ardından yaptığı açıklamada, önümüzdeki 5 yılda Akşehir için adalet ve hakkaniyetle dolu hizmetler gerçekleştirmek için dua ettiğini belirtti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İspanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

İtalya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Almanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!



İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Hakan Ural’dan Siyaset Açıklaması: Görüşlerime En Yakın Parti AKP Değil MHP, Ancak Siyasete Girmeyeceğim

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, siyasi kariyer spekülasyonlarına son vererek ...

En dikkat çeken hareketlerinden biri ise makam aracı olarak Türkiye’de popüler bir otomobil olan Şahin’i tercih etmesi oldu. Akşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “Başkanımız yeni makam aracıyla yollarda..” ifadesiyle bu tercih duyuruldu.

1964 Akşehir doğumlu olan Ahmet Nuri Köksal, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Köksal, mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 1992’de Akşehir’e dönerek sağlık ve eğitim alanında önemli çalışmalar yaptı. 1999-2004 yılları arasında da Akşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Köksal, bu süre zarfında çeşitli yerel ve ulusal düzeydeki kuruluşlarda aktif roller üstlenmiştir.

Ahmet Nuri Köksal’ın yeniden belediye başkanı olarak seçilmesi, Akşehir’de yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Başkan Köksal’ın Şahin tercihi, mütevazı yaklaşımının ve halka yakınlığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Yayınlama: 08.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.