Viyana’da yaşayanlara 17 Nisan’dan itibaren 200 Euro Enerji yardımı ödenecek

Viyana’da yaşayanlar için geçerli olacak olan yardımdan yaklaşık 650 bin hane yararlanacak. Yardımdan kimler faydalanabilir? İşte detaylar…

Viyana’da yaşayanlara 17 Nisan’dan itibaren 200 Euro Enerji yardımı ödenecek

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da artan enerji faturaları ve enflasyondan dolayı haneleri rahatlamak adına yine yaklaşık 650 bin haneye 200 Euro Enerji yardımı yapılacak. Viyana Belediyesi Sosyal İşler Belediye Meclis Üyesi Peter Hacker ve Maliye ve Ekonomiden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Peter Hanke, bugün enerji yardımının ayrıntılarını açıkladılar.

200 Euro’luk Enerji yardım ödemeleri 17 Nisan 2023’ten itibaren hesap numaralarına otomatik olarak yapılacak!

130 Milyon Euro fon ayrıldı

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya İçişleri Bakanı Karner, Suriye’ye Sınır Dışı İşlemlerini Yeniden Başlatmayı Planlıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Suriye'ye sınır dışı işlemlerini yeniden ...

Viyana Praterstern’de Maç Sonrası Türk ve Suriyeli Gruplar Arasında Çıkan Kavgada Beş Kişi Yaralandı


Viyana'nın Praterstern bölgesinde, Türkiye-Avusturya milli futbol maçının ardından Türk ve ...

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick: Türkiye Maçı öncesi 6-1 Skoruna İmkansız Derdim

Avusturya'nın Teknik Direktörü Ralf Rangnick, Türkiye'ye karşı alınan 6-1'lik zaferi ...

Viyana’da 24 Yaşındaki Iraklı Kadın Eski Kocasını Boynundan Bıçakladı

Avusturya'nın Viyana şehrinde, 34 yaşındaki bir kadın eski kocasını boyun ...

Avusturya’nın Başkenti Viyana’da ”Energie-Bonus 23’’ adı altında tek sefere mahsus 200 Euro’luk bir yardım yapılacak. Enerji yardımı için başvuru yapılmasına gerek kalmadan 2022 yılında ‘’Energiebonus 22’’ adı altında 200 Euro yardım alan tüm hanelere otomatik olarak hesap numaralarına belirtilen miktar havale yapılacak.

Viyana Belediyesi Sosyal İşler Belediye Meclis Üyesi Peter Hacker, ‘’Enerji ve barınma, her insanın temel ihtiyaçları arasındadır. Bu nedenle, bu maliyetlerin karşılanmasında Viyana halkını desteklemek bizim için özellikle önemlidir. Energiebonus ’22 ile insanlara hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde yardım ettik. Şehir yönetiminin verimliliği ve iyi ekip çalışması ile başvuru yapan hanelere ödemeler yapıldı. Ancak, yoksulluktan etkilenen insanlar için bir kereye mahsus ödemeler yeterli olmayacaktır. Bu nedenle, sosyal yardımları enflasyona dayanıklı hale getirmeliyiz çünkü binlerce engelli, bakıma muhtaç veya hastalıklar kendi başlarının çaresine bakamaz ve ayrıca enflasyonla baş etmek zorunda kalır.’’ diye açıklama yaptı.

Viyana Belediyesi Maliye ve Ekonomiden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Peter Hanke, ‘’Enerji fiyatlarındaki keskin artış, özellikle de Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü saldırganlık savaşı nedeniyle ve sürekli yüksek enflasyon, birçok Viyanalı için büyük zorluklar oluşturuyor. Geçen yıl yazında Viyana Enerji Bonusu ’22 ile şehir tarihinin en büyük bireysel yardım tedbirini başlattık. Şimdi bunu Viyana Enerji Bonusu ’23 ile sürdürüyoruz. Bu amaçla, federal hükümetin ‘ısıtma maliyeti sübvansiyonunu’ yaklaşık 96 milyon Euro tutarında artırıyoruz.Viyana Enerji Bonusu ’23 aracılığıyla Viyana halkını desteklemek için toplam yaklaşık 130 milyon Euro fon ayırdık.’’ dedi.

2022 yılında 585 bin haneye 200 Euro yardım yapıldı
Viyana’da ”Energie-Bonus 22’’ adı altında tek sefere mahsus 200 Euro’luk bir yardım yapıldı. Yardımdan yararlanmak için tek kişilik hanelerde maksimum yıllık gelir brüt 40 bin Euro’yu geçmemesi gerekirken, çok kişili hanelerde ise bu rakamın 100 bin Euro’yu aşmaması gerekiyor. Bugüne kadar yaklaşık 585 bin hane başvuru yaptı ve yaklaşık 116.5 milyon Euro ödeme yapıldı.

Yayınlama: 07.03.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.