Viyana’da Sosyal Yardım Tartışması: FPÖ’den Sert Çıkış – Ludwig, Mülteci Yardımlarını Durdurmalı!


Viyana FPÖ Başkanı Dominik Nepp, Burgenland Eyalet Başkanı Hans Peter Doskozil’in mülteci başvurusu reddedilenlere sosyal yardımların durdurulması talebini destekleyerek, Belediye Başkanı Ludwig’i bu politikayı Viyana’da da uygulamaya çağırdı. Nepp, yüksek sosyal yardım maliyetleri ve artan suç oranlarının bu durumu zorunlu kıldığını belirtti.

Viyana’da Sosyal Yardım Tartışması: FPÖ’den Sert Çıkış – Ludwig, Mülteci Yardımlarını Durdurmalı!


UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Burgenland Eyalet Başkanı Hans Peter Doskozil’in (SPÖ) mülteci başvurusu reddedilenlere sosyal yardım ödemelerinin durdurulması yönündeki çağrısı, Viyana’da yankı uyandırdı. Viyana FPÖ lideri Dominik Nepp, bu politikanın Viyana’da da hayata geçirilmesini istiyor.

Mülteci başvurusu reddedilenlere yönelik sosyal yardımlar konusundaki tartışmalar büyüyor. Burgenland Eyalet Başkanı Hans Peter Doskozil, mülteci başvurusu reddedilenlere artık para verilmemesi gerektiğini belirterek dikkatleri üzerine çekti. Viyana FPÖ Başkanı Dominik Nepp ise bu talebi destekleyerek Belediye Başkanı Michael Ludwig’i (SPÖ) aynı politikayı Viyana’da uygulamaya çağırdı.

FPÖ’den Ludwig’e Sert Sözler

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Devlete Sırtını Dayayan Bir Kişi Aylık 790 Euro’ya Kadar Kira Yardımı Alıyor
Almanya’da Devlete Sırtını Dayayan Bir Kişi Aylık 790 Euro’ya Kadar Kira Yardımı Alıyor

Vatandaşlık parası (Bürgergeld) alanlar, konaklama ve ısıtma masrafları için devlet ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

İtfaiye Büyük Operasyonda: Viyana’da da Sel Alarmı! Tuna Kanalı Taştı
İtfaiye Büyük Operasyonda: Viyana’da da Sel Alarmı! Tuna Kanalı Taştı

Viyana’da şiddetli yağışlar nedeniyle Tuna Kanalı taştı, 14. bölgedeki evler ...

Dominik Nepp, Viyana Belediye Başkanı Ludwig’e sert eleştirilerde bulundu: “Ludwig, Avrupa’nın mülteci çekicisi olarak biliniyor. Mülteci ailelerine binlerce Euro sosyal yardım akarken, Viyanalılar bu yardımların faturasını ödüyor.” Nepp, özellikle Viyana’da koruma altındaki kişilere 1.156 Euro asgari geçim yardımı verildiğini, diğer eyaletlerde ise sadece 320 ila 400 Euro arasında temel yardımlar yapıldığını vurguladı.

Nepp, bu durumun sonuçlarının Viyana için tehlikeli olduğunu belirtti: “Bu politikalar yüzünden asgari geçim yardımı için bir milyar Euro’dan fazla harcama yapılıyor ve Viyana sokaklarında suç oranı artıyor.”

Doskozil’in Talebi FPÖ’ye İlham Verdi – Viyana’da Uygulama Çağrısı
Hans Peter Doskozil’in önerisinin, Viyana’da da örnek alınması gerektiğini savunan Nepp, “Ludwig bu çılgınlığa artık bir son vermeli. Partili arkadaşı Doskozil’in talebini yerine getirerek, mülteci başvurusu reddedilenlere artık bir kuruş dahi ödememeli” dedi.

Özet:
– Burgenland Eyalet Başkanı Hans Peter Doskozil’in (SPÖ) mülteci başvurusu reddedilenlere sosyal yardım ödemelerinin durdurulması çağrısı, Viyana’da da tartışmalara yol açtı.

– Viyana FPÖ Başkanı Dominik Nepp, Belediye Başkanı Michael Ludwig’i (SPÖ) bu politikayı Viyana’da uygulamaya çağırarak, yüksek sosyal yardım maliyetleri ve artan suç oranlarına dikkat çekti.

Yayınlama: 11.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.