Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor’u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. şampiyonluğunu ilan etti. Viyana’da toplanan Galatasaray taraftarları, Reumannplatz’da şampiyonluk kutlamaları yaptı.


Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

UTKAN HABER (Viyana) – Süper Lig’de bugün Galatasaray, deplasmanda Konyaspor’u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu.

Viyana’da Şampiyonluk Kutlaması
Galatasaray’ın bu akşam Konyaspor deplasmanından üç puanla ayrılmasının ardından 24. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray taraftarları, Viyana sokaklarında kutlamalara başladı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlar, Avusturya’nın başkenti Viyana’nın 10. bölgesi olan Reumannplatz’da toplanarak şampiyonluklarını kutladılar. Vatandaşlar ellerinde sarı-kırmızı bayraklarla coşkuyla şampiyonluğu kutladı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

2024 Sıla Yolunda Dizel Fiyatları: Türkiye 1,15 Euro, Bulgaristan 1,35 Euro, Macaristan 1,56 Euro, Avusturya 1,59 Euro

2024 Sıla Yolunda akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Türkiye’de dizel 1,15 ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Galatasaray’ın Tarihi Başarısı
Süper Lig’in 38. haftasında Tümosan Konyaspor’u deplasmanda 3-1 yenen Galatasaray, 24. şampiyonluğunu ilan etti. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 25 golle gol kralı olurken, Dries Mertens 16 asistle asist kralı oldu. Galatasaray, 102 puana ulaşarak rekor puanla şampiyon oldu. Süper Lig 2023-2024 sezonunun gol kralı 25 golle Mauro Icardi olurken, asist kralı ise yine Galatasaray’dan 15 asistle Dries Mertens oldu. Galatasaray’ın gollerini Mauro Icardi (2) ve Berkan Kutlu atarken, Konyaspor’un golünü 78. dakikada Prip kaydetti. Galatasaray, Süper Lig tarihinde üst üste iki sezonda 2.4 puan ortalamasını geçmeyi başaran ilk takım oldu.

Fenerbahçe’nin Mücadelesi
Fenerbahçe ise İstanbulspor’u konuk etti. Fenerbahçe, rakibini 6-0 gibi farklı bir skorla yense de Galatasaray’ın Konyaspor deplasmanında kazanması sonrası sezonu 99 puanla 2. sırada tamamladı. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Edin Dzeko, 15. dakikada Szymanski, 36. dakikada Dusan Tadic, 66. dakikada Osayi-Samuel, 76. dakikada Serdar Dursun ve 78. dakikada Joshua King kaydetti.

Viyana’da Coşkulu Kutlamalar
Yaklaşık bin kişi, Galatasaray’ın şampiyonluğunu Viyana’nın Reumannplatz bölgesinde kutladı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, tezahüratlar ve marşlarla sevinçlerini paylaştı. Viyana sokaklarında Galatasaray’ın 24. şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Yayınlama: 26.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.