Viyana’da Araç Çalan, 300 Taksiye ve İşyerlerine Zarar Veren Genç Çete Yakalandı: 300.000 Euro Zarar

Viyana’da genellikle parklarda toplanarak hırsızlık yapmaya karar veren ve çoğunluğu göçmen kökenli olan, 12 ile 17 yaş aralığında 24 genç şüpheli, 300 taksiye ve çeşitli iş yerlerine zarar vermekle suçlanıyor. Polis, bu genç çetenin 500’den fazla suça karıştığını ve toplamda 300.000 Euro zarara neden olduğunu belirtiyor.

Viyana’da Araç Çalan, 300 Taksiye ve İşyerlerine Zarar Veren Genç Çete Yakalandı: 300.000 Euro Zarar

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana Eyalet Kriminal Polis Teşkilatı, şehirde büyük bir suç dalgasına imza atan çocuk ve gençlerden oluşan bir çeteyi takibe aldı. Çete, 300 taksiye zarar vermek, dükkanları soyarak ve hareket halindeki arabalara havai fişek atarak ciddi bir kaos yaratmış. Polis, şimdiye kadar 500’den fazla suçun bu genç grubun hesabına yazıldığını ve toplam zararın 300.000 Euro’yu bulduğunu açıkladı.

Avusturya Kurier gazetesinin haberine göre, Şüpheliler, aralarında 12 yaşından 17 yaşına kadar altı çocuğun da bulunduğu, toplamda 24 kişilik bir grup. Çetenin, geçtiğimiz gece Viyana’da on iki taksiyi başarıyla açtığı ve muhtemelen eylemlerine devam edeceği belirtiliyor. Çete üyeleri, geçen sonbahardan beri aktif ve polis Ocak ayında soruşturmaları başlattı. Viyana Eyalet Kriminal Polis Teşkilatı Batı Şubesi’nin yardımcı müdürü Albay Bencza Martin, bir basın toplantısında çetenin takip altına alındığını duyurdu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Viyana Havalimanı’nda Bir Kadının Valizinden 400 Karton Sigara Çıktı: 38 Bin Euro Ceza Kesilme İhtimali Var

Viyana Schwechat Havalimanı'nda rutin bir kontrol sırasında Nijerya'dan gelen 59 ...

Zorunlu Eğitim Okullarında Alarm: Öğrenciler Almanca Konuşmuyor, Öğretmenler Viyana’dan Kaçıyor

Viyana'daki zorunlu eğitim okullarında her on öğrenciden yedisi günlük yaşamında ...

Toplam 24 şüpheliden 16’sı Avusturya vatandaşı değil, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Sırbistan, Slovakya ve Tunus’tan gelmiş kişiler. Kalan sekiz şüphelinin çoğu göçmen kökenli. Çocuklar ve gençler, 350 araç hırsızlığından sorumlu tutuluyor, bunların 300’ü taksilere yapılan hırsızlık eylemleri. Ayrıca, Viyana ve Aşağı Avusturya’da dükkânlar ve otomat makinelerine yapılan onlarca hırsızlık, mala zarar verme ve yaralama olayları da bu çetenin hesabına yazıldı.

Çetenin bir hiyerarşi veya sabit yapısı olmadığı, genellikle parklarda buluşup hırsızlık yapacakları hedefleri belirledikleri belirtiliyor. Hedeflerinde genellikle taksiler var ve “Taksi yapalım,” TX plakalı taksilere yapılan hırsızlıklar için kullanılan bir kodmuş. Çete, bir acil durum çekiciyle araçların camını kırarak içindeki değerli eşyaları, nakit paraları, parfümleri ve şarj kablolarını çalıyor. Hatta, arabada sadece 10 Euro’luk bir banknot bile görülsün, hemen o arabayı kırıp açıyorlar.

Polis ile yaşanan kovalamaca olaylarında, çete üyeleri çaldıkları 19 araçla Viyana’da dolaşmış ve bu araçların 17’si hasar görmüş veya tamamen hurdaya çıkmış. Birkaç gün önce, çalınmış bir araçla yaşanan bir kovalamacada, bir çete üyesi polis aracını yoldan çıkarmaya çalışırken aşırı hız yapmış ve çalıntı araç Achau’da durdurulmuş. Ayrıca, 13 yaşındaki bir çete üyesi Reumannplatz’da bir kavgaya karışmış ve başka bir gence bacağından bıçakla saldırmış.

Çocuklar ve gençler zaten sorgulanmış. “İtiraf ediyorlar ama hiçbir pişmanlık göstermiyorlar,” dedi LKA dış büro yardımcı müdürü. Beş şüpheli şu anda tutuklu, ilgili dava süreçleri devam ediyor. Ancak, 14 yaşın altındaki altı şüphelinin cezai ehliyeti olmadığı için yargılanamayacakları belirtildi. Bu nedenle, özellikle taksi sürücüleri olmak üzere tüm araç sürücülerine değerli eşyalarını araçlarında bırakmamaları ve araçlarını her zaman kilitlemeleri konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yayınlama: 01.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.