Viyana Yakınlarında Taksi Şoförüne Acımasız Saldırı: Sanık 19 Yıl Hapisle Cezalandırıldı

Viyana yakınlarındaki Breitenfurt’ta bir taksi şoförüne yapılan acımasız bıçaklı saldırı sonucu 28 yaşındaki sanık, kasten adam öldürmeye teşebbüs ve ağır soygun suçlarından Wiener Neustadt Eyalet Mahkemesi tarafından 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Viyana Yakınlarında Taksi Şoförüne Acımasız Saldırı: Sanık 19 Yıl Hapisle Cezalandırıldı

UTKAN HABER (Viyana) – Viyana yakınlarındaki Breitenfurt’ta gerçekleşen acımasız bir bıçak saldırısı sonucu, bir taksi şoförü hayati tehlike altında kalmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren 28 yaşındaki sanık, Salı günü Wiener Neustadt Eyalet Mahkemesi’nde yargılandı ve kasten adam öldürmeye teşebbüs ile ağır soygun suçlarından 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, sanığın bir adli-terapötik merkezde tedavi görmesi kararlaştırıldı.

2023’ün 11 Eylül’ünde yaşanan olayda, Çeçenistan doğumlu sanık, bir katlanır bıçakla taksi şoförünü yaklaşık 30 kez bıçakladı. Saldırı, önceden planlıymış gibi görünüyor; zira sanık, saldırı gecesi evden iki bıçak, bir biber gazı, bir yumruk demiri ve bir matkapla çıkmış. Sanık, saldırıyı taksi şoförünü soymanın planını yaparak gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Türkiye’ye Anlamlı Ziyaret: Anıtkabir’de Atatürk’ü Andı”

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg Türkiye’nin AB Üyeliğini Reddetti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye ziyareti sırasında Viyana ile ...

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Tarihi Türkiye Ziyareti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirerek ...

Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Mağdur, saldırının ardından ağır yaralı bir şekilde araçta kaldı ve sanık siren seslerini duyunca kaçtı. Saldırganın ganimeti ise iki paket sigara ve bir kutu Red Bull’du. 49 yaşındaki taksi şoförü, Viyana’da acil bir operasyona alındı ve “Öldüğümü sandım,” dedi. Sanık, olaydan iki gün sonra, geniş çaplı aramaların ardından yakalandı.

Mahkemede sanık, suçlarını itiraf etti ve daha önce günlük olarak esrar ve hız kullandığını, olaydan üç ay önce bu alışkanlıklarını bıraktığını belirtti. Saldırı gecesi “Ormana yürüyüşe çıktım ve eve dönerken bir taksi gördüm,” diyerek, aniden ortaya çıkan soygun düşüncesiyle harekete geçtiğini anlattı.

Mahkeme, sanığın hem hapis cezasına çarptırılmasına hem de tedavi edilmesine karar verdi. Bu karar, ağır bir suçun ciddi sonuçları olduğunu ve toplum içindeki şiddet eylemlerine karşı sıfır tolerans politikasının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Karar, henüz kesinleşmemiş olup, sanığın ve savunma tarafının temyiz hakkı bulunmaktadır.

Yayınlama: 05.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.