Almanya’nın Frankfurt Şehri Ramazan Ayında Işıklarla Süsleniyor: Bir Barış ve Birlik Mesajı


Frankfurt, Almanya’da Ramazan ayını özel aydınlatma düzenlemesiyle karşılıyor; bu, şehirde barış ve birlik mesajı veriyor. Grosse Bockenheimer Caddesi ay boyunca farklı ışık süslemeleriyle aydınlatılacak, bu da Frankfurt’u Almanya’da Ramazan için aydınlatma yapan ilk şehir yapıyor. Belediye Başkanı’nın bu aydınlatma düzenlemesinin şehirdeki tüm insanların barış içinde bir arada yaşamasına katkı sağlama amacını vurgulaması, Frankfurt’un kültürel ve dini çeşitliliğe verdiği önemi gösteriyor.


Almanya’nın Frankfurt Şehri Ramazan Ayında Işıklarla Süsleniyor: Bir Barış ve Birlik Mesajı


UTKAN HABER (Viyana) – Almanya’da bir ilk olarak, Müslümanların kutsal ayı Ramazan’ı özel bir aydınlatma düzenlemesiyle karşılıyor. Şehrin ünlü yaya zonu Freßgass olarak bilinen Große Bockenheimer Straße, ay boyunca farklı ışık süslemeleriyle aydınlatılacak. Bu hareket, şehirde barışçıl bir birlikteliğe dair güçlü bir mesaj olarak görülüyor.

Frankfurt’ta Grosse Bockenheimer Caddesi, ramazan ayına özel olarak süslenecek ve ay boyunca aydınlatılacak
Hava yüksekliğinde asılı olan ay, yıldız ve fener şeklindeki süslemeler, Ramazan’ın başlamasından önce iki işçi tarafından dikkatle yerleştirildi. 11 Mart’ta başlayan bu kutsal ay, dünya genelindeki Müslümanları şafaktan güneş batımına kadar yiyecek ve içecek dahil bir dizi şeyden kaçınmaya çağırıyor. Bu süslemeler, Frankfurt’un Almanya’da Ramazan boyunca aydınlatma yapan ilk şehir olması vesilesiyle, yerel ve ulusal medya tarafından da ilgi görüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da 6-7 Euro olan Döner Fiyatlarına Müdahale: Fiyatlar 4,90 Euro’ya Düşürülsün Önerisi

Almanya'da hızla yükselen döner fiyatlarına karşı Die Linke partisi, döner ...

Almanya’da Elektrikli Otomobil Pişmanlığı: Sahiplerin Yarısı Kararından Memnun Değil

Almanya'daki elektrikli otomobil pazarı durgunluğa girmiş durumda. Çoğu Alman, desteklerin ...

Emeklilikte 2000 Euro Maaş Alabilmek İçin Ne Kadar Kazanmalısınız?

2000 Euro emekli maaşı alabilmek için yüksek gelir elde etmeniz ...

Geçtiğimiz yıl, Frankfurt şehir hükümeti koalisyonu, Müslüman Şeker Bayramı ve Kurban Bayramı için “Eid Mubarak” yazılı ışıklarla Römer belediye binasını aydınlatma kararı almıştı. Bu yılki “Happy Ramadan” yazısı ise, daha geniş bir kitle tarafından anlaşılabilirliği hedefleyerek, Londra’nın Picadilly Circus’unda yıllardır uygulanan benzer bir aydınlatma geleneğinden esinlenmiş.

Belediye Başkanı Nargess Eskandari-Grünberg, aydınlatma düzenlemesinin Frankfurt’ta yaşayan tüm insanların barış içinde bir arada yaşamasına katkı sağlamayı amaçladığını ve barış ile yardımlaşmanın yanı sıra dışlanma ve nefrete karşı durduğunu vurguluyor.

Ancak, Haziran’daki Müslüman Kurban Bayramı için Römer’de planlanan aydınlatma, UEFA’nın Futbol Avrupa Şampiyonası sırasında başka bir reklama izin vermemesi nedeniyle belirsizliğini koruyor. Bu durum, şehrin kültürel ve dini çeşitliliğe verdiği önemin yanı sıra, uluslararası etkinliklerle olan çatışmaları da gözler önüne seriyor.

Frankfurt’taki bu aydınlatma uygulaması, şehrin %15’ini oluşturan Müslüman nüfusa saygı göstermenin yanı sıra, farklı kültürler ve dinler arasında köprü kurma çabasını da simgeliyor.

Yayınlama: 05.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.