Viyana Seçimleri 27 Nisan’da Yapılacak: Posta Yoluyla Oy Kullanma Süreci Başladı

Viyana Seçimleri 27 Nisan’da Yapılacak: Posta Yoluyla Oy Kullanma Süreci Başladı

Viyana’da 2025 yılı seçimleri 27 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Ancak seçim günü sandık başına gidemeyecek olan seçmenler için posta yoluyla oy kullanma süreci daha erken bir tarihte başlıyor. Oy pusulalarının seçmenlere postalanmasına 31 Mart Pazartesi gününden itibaren başlanacak.

Başvuru Süreci ve Tarihler

Posta yoluyla oy kullanmak isteyen seçmenler, başvurularını 23 Nisan’a kadar yazılı olarak ya da internet üzerinden yapabilecek. Şahsen başvuru yapmak isteyenler ise en geç 25 Nisan tarihine kadar bağlı bulundukları seçim bürosuna başvurabilecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Avusturya İçişleri Bakanı Karner: Suriye’ye yönelik yeni sınır dışı işlemleri ve ülkede toplantı planlanıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, yılbaşı öncesinde Suriye İçişleri Bakanı ...

Bizzat başvuru yapan seçmenler, oy pusulalarını anında teslim alıp işaretledikten sonra doğrudan seçim bürosuna da bırakabilecekler.

Seçim Bürolarında Oy Kullanma İmkânı

Her ilçede kurulan seçim bürolarında oy kullanmak da mümkün. Seçmenler, bağlı oldukları belediye kaymakamlıklarında ya da kaymakamlık şubelerinde yer alan seçim bürolarına giderek seçmen kartlarını alabilir ve orada oylarını kullanabilirler.

Yetkililer, seçim bürolarında oy kullanımının gizlilik esasına uygun şekilde yürütülmesi için tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Posta Yoluyla Oy Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Posta ile oy kullanacak seçmenlerin dikkat etmesi gereken en önemli konu, oy pusulalarının en geç 27 Nisan saat 17.00’ye kadar yetkili seçim makamlarına ulaşması gerektiği. Bu nedenle, oy zarflarının zamanında postalanması büyük önem taşıyor.

Seçmenler, dilerlerse posta yoluyla aldıkları oy pusulalarını seçim günü herhangi bir sandık merkezine ya da ilçe seçim kuruluna şahsen götürerek de teslim edebilirler.

Yayınlama: 29.03.2025