Viyana Okullarında Almanca Eğitim Sorunu: Göçmen Bir Aile Taşınma Kararını Aldı

Viyana’nın Floridsdorf bölgesinde yaşayan bir aile, çocuklarının okullarında yeterli Almanca öğretimi sağlanmadığını belirterek, eğitim kalitesi nedeniyle taşınma kararı aldı. 


Viyana Okullarında Almanca Eğitim Sorunu: Göçmen Bir Aile Taşınma Kararını Aldı

UTKAN HABER (Viyana)   Viyana’nın Floridsdorf bölgesinde yaşayan bir aile, çocuklarının eğitim aldığı okullarda yeterli Almanca öğretiminin yapılmaması nedeniyle taşınma kararı aldı. 37 yaşındaki aile babası, “Heute” gazetesine verdiği demeçte, kamusal eğitim kurumlarında Almanca bilgisinin yetersiz olduğunu ve bu durumun ailenin eğitim kalitesi beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

Aile, başlangıçta Floridsdorf bölgesindeki düşük kira avantajı ile buraya taşınmıştı. Ancak, kızlarının eğitimi için uygun bir kamu anaokulu bulamayınca özel bir anaokuluna yönelmek zorunda kaldılar. Aylık 230 Euro gibi yüksek bir ücret ödeyen aile, kızlarının İngilizce öğrenmeye başladığı bu okuldan memnun olsa da, kamu anaokulunun çok daha ucuz olduğunu vurguladı.

Yeni açılan bir anaokulu ve ilkokula başvuru yaptıklarında ise çoğunlukla Almanca bilmeyen öğrenciler nedeniyle ikinci bir dil eğitimi verilmediği bilgisine ulaştılar. Aile babası, kızının Almanca’nın yabancı dil olmadığı bir çevrede büyümesini istediğini, bu yüzden de daha uygun bir eğitim ortamı arayışı içinde olduklarını belirtti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Viyana Havalimanı’nda Bir Kadının Valizinden 400 Karton Sigara Çıktı: 38 Bin Euro Ceza Kesilme İhtimali Var

Viyana Schwechat Havalimanı'nda rutin bir kontrol sırasında Nijerya'dan gelen 59 ...

Zorunlu Eğitim Okullarında Alarm: Öğrenciler Almanca Konuşmuyor, Öğretmenler Viyana’dan Kaçıyor

Viyana'daki zorunlu eğitim okullarında her on öğrenciden yedisi günlük yaşamında ...

Sonuç olarak, Floridsdorf’taki yaşam alanlarından memnun olmalarına rağmen, eğitim kalitesi nedeniyle farklı bir bölgeye veya Viyana dışına taşınmayı düşündüklerini açıkladı. Aile babası, bu durumun yabancı düşmanlığından değil, gerçek bir eğitim sorunundan kaynaklandığını ve çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için Almanca öğrenmesinin şart olduğunu vurguladı.

Yayınlama: 01.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.