Viyana-Favoriten’de Şoke Eden Bulgu: Yürüyüş Yapan Kişi İskeletleşmiş Kadın Cesedi Buldu

Viyana-Favoriten’de Şoke Eden Bulgu: Yürüyüş Yapan Kişi İskeletleşmiş Kadın Cesedi Buldu

Viyana’nın Favoriten semtinde pazar günü yaşanan olay, bölgede büyük şaşkınlık yarattı. Köpeğini gezdiren bir kişi, yürüyüş yaptığı sırada bir kadın cesediyle karşılaştı. Cesedin kısmen iskeletleşmiş olduğu ve toprak bir çukurun içinde üzeri örtülmüş halde bulunduğu bildirildi.

1 Şubat tarihinde bir vatandaş tarafından bilgilendirilen Viyana Polisi, olay yerine intikal etti. Saat 15.30 sıralarında, söz konusu kişi köpeğiyle birlikte yürüyüş yaparken, Favoriten ilçesindeki Eibesbrunnergasse’de bulunan yeşil bir alanda, üzeri örtülmüş bir kadın cesedi fark etti. Cesedin bulunduğu yerin küçük bir toprak çukuru olduğu belirtildi.

Ceset Büyük Ölçüde İskeletleşmiş

Polis tarafından yapılan açıklamaya göre, kadın cesedi büyük ölçüde iskeletleşmiş durumdaydı. Hayatını kaybeden kadının kimliği henüz tespit edilemedi. Yetkililer, ölen kişinin evsiz bir kadın olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, insan kalıntıları güvence altına alınarak detaylı inceleme için adli birimlere götürüldü.

Cinayet İhtimali Dışlanmıyor

İlk kriminal soruşturma kapsamında, üçüncü bir kişinin olaya karışmış olabileceği ihtimali göz ardı edilmedi. Bu nedenle ölüm nedeninin netleştirilmesi amacıyla adli otopsi yapılması talep edildi. Olayla ilgili ileri soruşturmayı Viyana Eyalet Kriminal Dairesi (LKA Wien) yürütüyor.

Yetkililer, soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiğini bildirdi.

Yayınlama: 03.02.2026