Viyana Eyaletinde Yaşadığınız Bölgeye Göre 145, 195 veya 290 Euro Klimabonus Verilecek


Viyana’da 2 Eylül’den itibaren Klimabonus ödemeleri başlıyor; bölgelerine göre Viyanalılar 145, 195 veya 290 Euro alacak. Ödemeler otomatik olarak banka hesabına veya posta yoluyla yapılacak.


Viyana Eyaletinde Yaşadığınız Bölgeye Göre 145, 195 veya 290 Euro Klimabonus Verilecek


UTKAN HABER (Viyana) – 2 Eylül’den itibaren, Viyanalıların hesaplarına yeniden ek bir ödeme yapılacak çünkü bu yılki Klimabonus ödemesi başlıyor. Bu yıl için temel ödeme 145 Euro olarak belirlendi. Ancak, ikamet edilen bölgenin toplu taşıma ağına bağlantısına göre bu miktar artabiliyor.

Viyana’da Yedi Bölgede Daha Fazla Para: Klimabonus Kim Ne Kadar Alacak?

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı
Avusturya’nın Kärnten Eyaletinde Bir Hafta Ücretsiz Toplu Taşıma Fırsatı

Kärnten’de 16-22 Eylül tarihleri arasında toplu taşıma ücretsiz olacak, vatandaşlar ...

Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!
Avusturya’da Sel Felaketi: Viyana-Penzing’de 100 Kişi Tahliye Edildi!

Yoğun yağış ve fırtına nedeniyle Viyana-Penzing’de Viyana Nehri taştı, 13 ...

Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar
Avusturya’da Binlerce Öğrenciye Okul Tatili: Sel Felaketi Nedeniyle Otomatik Mazeretli Sayılacaklar

Avusturya’da yaşanan hava felaketi nedeniyle etkilenen bölgelerdeki öğrenciler ve afet ...

Viyana’nın farklı bölgelerinde farklı miktarlar ödenecek. Çoğu kişi, Innere Stadt, Leopoldstadt, Landstraße, Wieden, Margareten, Mariahilf, Neubau, Josefstadt, Alsergrund, Favoriten, Meidling, Penzing, Rudolfsheim-Fünfhaus, Ottakring, Hernals ve Brigittenau gibi ilçelerde 145 Euro ile en düşük Klimabonusunu alacak.

50 Euro Daha Fazla: Lokasyon Farkı Geri kalan yedi bölgede ise biraz daha fazla, 195 Euro ödenecek. Bu bölgeler arasında Simmering, Hietzing, Währing, Döbling, Floridsdorf, Donaustadt ve Liesing bulunuyor. Bu bölgelerde toplu taşıma bağlantısı sadece “iyi” olarak değerlendiriliyor.

Ancak, Klimabonusun özellikle Viyana’da bu şekilde bölgelere göre farklılık göstermesi eleştiriliyor. Bitişik bölgeler arasında bile bu farklılık anlamlı bulunmuyor. Örneğin, 11. Bölge’deki Gadnergasse’de yaşayan biri 195 Euro alırken, sadece 250 metre uzaklıktaki 10. Bölge’deki Max-Mauermann-Gasse’de yaşayan biri sadece 145 Euro alıyor. Oysa ki her iki bölge de şehir merkezine aynı uzaklıkta ve toplu taşıma bağlantıları arasında büyük bir fark yok.

Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Olanlara 290 Euro Toplamda, Viyana’nın 16 ilçesindeki sakinler, diğer ilçelere göre daha az ödeme alıyor. Bu durum geçen yıl da böyleydi. Avusturya’nın diğer bölgelerinde ise Klimabonus daha yüksek olabiliyor: Bölgesel merkezler ve çevresindeki kasabalarda 245 Euro, kırsal kasabalarda 290 Euro ödeme yapılıyor. Çocuklar, bu miktarın yarısını alırken, hareket kabiliyeti kısıtlı olan kişiler her zaman 290 Euro alıyor – bu durum Viyana için de geçerli.

Klimabonus ödemeleri 2 Eylül’den itibaren yapılacak ve genellikle bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Bu ödeme için herhangi bir başvuru yapmak gerekmiyor. Klimabonus doğrudan banka hesabına yatırılacak, eğer mevcut banka bilgileri yoksa, çek olarak posta yoluyla gönderilecek.

2025 İlkbaharında İkinci Ödeme Dalgası Klimabonus, hak kazanılan yıl boyunca en uzun süre yaşanılan ana ikametgah için verilir. 2024’ün ilk yarısında ana ikametgahını yeni kaydettirenler veya taşınanlar, Klimabonus ödemesini ancak 2025 baharında alacaklar.

Özetle:

  • Viyana’da 2 Eylül’den itibaren Klimabonus ödemesi yapılacak ve miktar, ikamet edilen bölgeye göre değişecek.
  • Temel ödeme 145 Euro’dur, ancak toplu taşıma ağına bağlantıya göre ek ödemeler yapılabilir.
  • Toplamda 16 bölgede sakinler, diğer bölgelere göre daha az ödeme alacak, ancak hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler her zaman 290 Euro alacak.
  • Ödeme otomatik olarak banka hesabına veya posta yoluyla yapılacak, başvuru gerekmiyor.

Yayınlama: 27.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.