Türkiye’den Romanya Üzeri Dönenlere Müjde: 500 Euro Tasarruf Yapabilirsiniz


Avrupa’dan Türkiye’ye dönerken Romanya üzerinden yolculuk yapanlar, yakıt ve sigara alışverişleri sayesinde yaklaşık 500 Euro tasarruf edebilirler. Bu rota, akaryakıt fiyatlarının daha düşük olduğu bölgeleri kapsayarak ve sınır kapılarında bekleme süresini azaltarak maliyetleri düşürüyor.


Türkiye’den Romanya Üzeri Dönenlere Müjde: 500 Euro Tasarruf Yapabilirsiniz


UTKAN HABER (Viyana) – Yaz tatilinin yaklaşmasıyla Avrupa’nın dört bir yanında yaşayan gurbetçiler tatil hazırlıklarına başladı. Bu yılın yaz döneminde, gurbetçilerin büyük bir çoğunluğu (%80) Macaristan üzerinden Türkiye’ye seyahat ederken, geri kalan %20’si Hırvatistan güzergahını tercih ediyor.

Sınır kapılarında beklemek istemeyen gurbetçiler için alternatif kapılar popüler bir seçenek haline gelmiş durumda. Bu kapıları kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, özellikle Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan ve Macaristan’da, navigasyon cihazlarının sürpriz rotalar sunabileceğidir. Bu yüzden bilmediğiniz sınır kapılarına gitmemenizi tavsiye ediyoruz.

2024 yılı itibarıyla, Vignet gibi otoyol geçiş ücretlerinde artış yaşanırken, akaryakıt fiyatları da Romanya hariç Bulgaristan’a kadar olan bölgelerde 1.60 ile 1.70 Euro arasında değişiklik gösteriyor. Akaryakıtlarınızı Bulgaristan, Romanya ve Türkiye’den almanızı tavsiye ediyoruz. Gurbetçiler, Utkan TV Türkiye Yolu mobil uygulamasını kullanarak ‘YOL ASİSTANI’ hizmetlerinden yararlanabilir, bu sayede petrol istasyonları, oteller ve sınır kapıları gibi konularda kolayca bilgi alabilirler. Türkiye’ye gidiş ve Avrupa Dönüş yollarında rahat bir yolculuk yapabililer.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunları TBMM Gündeminde: Türkiye’de Otomobillerin 5 Yıl Kullanımı Masada

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Viyana’dan İstanbul’a gidiş dönüş yaklaşık 3.120 kilometre. Bir dizel araç, yaklaşık 900 kilometrelik bir menzile sahip bir depo ile 3.5 depo yakıt tüketiyor. Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’da daha düşük akaryakıt fiyatları sayesinde toplam yol masrafları ise gidiş dönüş 550 Euro civarında oluyor.


Türkiye gidiş-dönüş masrafları 553 Euro

-Akaryakıt: 360 Euro
-Avusturya Vignet: 9,60 Euro x 2 : 19,20 Euro
-Macaristan Vignet: 13.62 Euro (Aylık  5.210 HUF)
-Sırbistan gidiş-dönüş otoyol ücreti: 34 Euro (3.900 RSD)
-Bulgaristan Vignet: 15,35 Euro – (30 Leva)
-Türkiye Köprü: 1 Euro – (16,50)
-İnternet gidiş-dönüş 10 gb: 5 x 2: 10 Euro
-Otel: 100 Euro

Öte yandan, Avrupa’da sigara fiyatlarına yapılan zamlar da dikkat çekiyor. Örneğin Avusturya’da sigara fiyatları şöyle güncellendi: Benson & Hedges Gold 6,80 €’dan 7,00 €’a, Camel Blue 6,00 €’dan 6,20 €’a yükseldi. Bulgaristan’da ise sigara paketleri 5,90 – 6,40 BGN (yaklaşık 3.00 – 3,20 Euro) arasında, bu da Avusturya fiyatlarının neredeyse yarısı anlamına geliyor.

AB kurallarına göre, araçtaki her yetişkin başına dört karton sigara alma hakkı vardır. Örneğin, araçta dört yetişkin varsa toplamda 16 karton sigara alabilirler. Almanya, Hollanda gibi ülkelerde sigara fiyatlarının daha yüksek olması nedeniyle bir karton sigarada yaklaşık 30 Euro tasarruf sağlayabilirsiniz. Dolayısıyla, Romanya’yı çıkmadan akaryakatınızı doldurursanız ve 16 karton alındığınızda yaklaşık 500 Euro tasarruf edebilirsiniz. Bu da gidiş-dönüş otomobil masraflarınızı karşılayacak ve Türkiye’ye yapılan yolculukta ekstra ufak bir masraf yapmış olacaksınız.

Yayınlama: 14.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.