AB Ülkelerinin Araç Muayene Süreçleri: Avusturya 1 yıl, Almanya 2 yıl, Hollanda 1 Yıl, Fransa 2 Yıl

AB ülkeleri arasında araç muayene süreçlerinde büyük farklılıklar bulunuyor; örneğin Avusturya’da yeni araçlar ilk 3 yıl muayeneden muafken, sonraki yıllarda yıllık kontroller zorunlu hale geliyor.

AB Ülkelerinin Araç Muayene Süreçleri: Avusturya 1 yıl, Almanya 2 yıl, Hollanda 1 Yıl, Fransa 2 Yıl

UTKAN HABER (Viyana) –  Avrupa Birliği ülkeleri arasında özel araçların teknik muayene süreçlerinde büyük farklılıklar göze çarpıyor. Araç sahiplerinin bu zorunlu kontroller için belirli aralıklarla servislere başvurmaları gerekiyor, ancak her ülkenin kendi iç düzenlemesi var.

AB Ülkelerinin Araç Muayene Süreçleri: Ülkeler Arası Farklar Neler
AB Komisyonu’nun önerisiyle, yaşını almış araçların yıllık olarak muayene edilmesi gerektiği konusu bazı ülkelerde zaten uygulanıyor. Özellikle Belçika, Lüksemburg, Hollanda ve Büyük Britanya gibi ülkelerde bu sistem köklü bir uygulamaya sahip. 2007 yılı itibariyle Brüksel’deki Uluslararası Motorlu Taşıt Muayene Komitesi’nin (CITA) verilerine göre yapılan bir derleme, sıfır kilometre araçların ilk muayene sürelerinden itibaren takip edilmesi gereken süreçleri gözler önüne seriyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Yanlış Park Edenleri İhbar Eden Gence Saldırı: Anzeigenhaupmeister Matthei Yumruk Yedi

Almanya'nın Saksonya eyaletinde, yanlış park edenleri ihbar eden 18 yaşındaki ...


Bu derlemeye göre, örneğin Avusturya’da yeni satın alınan bir araç için TÜV (Teknik Üst Muayene) 3 yıl boyunca geçerli. Ardından, ikinci muayene 2 yıl sonrasında ve daha sonra araç her yıl muayene edilmek zorunda. Diğer ülkelerde de durum farklılık gösteriyor; bazılarında ilk muayene daha erken yapılırken, bazılarında daha geç bir tarihte gerçekleştiriliyor. Yıllık muayeneler genellikle aracın yaşına göre değişkenlik gösteriyor, eski araçlar daha sık kontrol ediliyor.

Avrupa genelinde araç sahiplerini bekleyen bu çeşitlilik, farklı ülkelerde yaşayan ve sık sık seyahat eden sürücüler için ek bir dikkat noktası oluşturuyor. Bu farklılıkların farkında olan sürücüler, hem kendilerini hem de trafikteki diğer kişileri güvende tutmak için muayene süreçlerini dikkatle takip etmek zorundalar.

Ülkelere göre Araç Muayene süreleri şu şekilde;

 

Türkiye: Emekli misiniz ve otomobilinizin muayenesi mi bitti?Panik yapmayınız!

Bilindiği üzere artık emekliler, Türkiye’de araçlarını 4 yıl süreyle bırakabilirler. Sosyal medyada birçok reyting için gönderiler bulunmaktadır. Eğer Türkiye’de aracınızın muayenesi bitti ise, aracınızı çekici ile Avrupa’da yaşadığınız ülkeye göndererek fazladan maliyet yaratmanıza gerek yoktur.

 

AB ülkelerinin TÜV kontrol yapma yetkisi yok!

Ancak, her gümrük kapısının araç muayenesi için aynı düzenlemeleri uygulamadığını ve özellikle Sırbistan’da bazı problemler yaşanabileceğini unutmayınız. Türkiye’den araçlarınızı çekici ile gönderip masraf yapmayınız!Bunun yerine, Utkan Tv Türkiye Yolu cep telefonu uygulamamızı indirerek belirlediğimiz rotaları takip ederek, yaşadığınız ülkeye sorunsuz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Tek olası sorun, kaza durumunda Araç Sigortası firması ile yaşayabileceğiniz problemlerdir, ancak bu sorunların çözüm yolları mevcuttur. Araç kalma süreleri 4 yıla çıkmadan önce ve sonra onlarca yolcumuz ‘YOL ASİSTANI’ hizmetimizle rahat ve sorunsuz bir şekilde yolculuk yapmışlardır.

Türkiye Yolu Utkan Tv
App Store: https://bit.ly/3AEqkY9
Google Play: https://bit.ly/3oVHI85

Yayınlama: 14.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.