Türkiye Yerel Seçim Sonuçları: CHP Yüzde 37,76, AKP Yüzde 35,48, MHP Yüzde 4,99 Oy Aldı

Türkiye’deki yerel seçimlerde tüm sandıkların açılmasıyla sonuçlar netleşti. Ülkenin genel haritasında, farklı bölgelerde çeşitli partilerin öne çıktığı görülüyor. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Yeniden Refah Partisi gibi partiler çeşitli oy oranlarıyla temsil ediliyor. CHP, yüzde 37.76 oy oranı ile en yüksek oy oranına sahip parti olarak dikkat çekiyor.


Türkiye Yerel Seçim Sonuçları: CHP Yüzde 37,76, AKP Yüzde 35,48, MHP Yüzde 4,99 Oy Aldı

Türkiye genelinde gerçekleşen yerel seçimlerin sandıklarının tamamı açıldı. Seçim sonuçlarına göre, farklı bölgelerde çeşitli partiler öne çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener: “Yerel Seçimlere Katılım Oranı Yüzde 78,11’’
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin katılım oranının %78,11 olduğunu açıkladı; CHP ve AK Parti sırasıyla 35 ve 24 belediye başkanlığı kazandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İspanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

İtalya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Almanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!



İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Hakan Ural’dan Siyaset Açıklaması: Görüşlerime En Yakın Parti AKP Değil MHP, Ancak Siyasete Girmeyeceğim

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, siyasi kariyer spekülasyonlarına son vererek ...

Ülke genelinde, CHP yüzde 37.76 ile en yüksek oy oranına sahipken, AK Parti yüzde 35.48 ile ikinci parti oldu, MHP yüzde 4.99, İYİ Parti yüzde 3.77, Demokrat Parti yüzde 5.70 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 6.19 oy aldı. Diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 5.87 olarak kaydedildi.

Büyükşehirlerdeki rekabete bakıldığında; Ankara’da CHP adayı Mansur Yavaş, yüzde 60.38’lik bir oy oranı ile zafer kazanırken, AK Parti adayı Turgut Altınok yüzde 31.69’da kaldı. İstanbul’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 51.14 oy alarak AK Parti adayı Binali Yıldırım’a karşı üstünlük sağladı. Yıldırım ise yüzde 39.59 oy toplayabildi. İzmir’de ise CHP adayı Cemil Tugay, yüzde 48.96 ile seçim yarışını sürdürürken, AK Parti’den Hamza Dağ yüzde 37.06 oranında oy aldı.

Yener, seçimlere 34 siyasi partinin katıldığını ve 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 kayıtlı seçmenin oy kullandığını belirtti. Büyükşehir belediye başkanlıkları için sandık açılım oranının yüzde 99,99’a ulaştığını ifade eden Yener, büyükşehir belediye başkanlığı seçimine katılım oranının ise yüzde 78,11 olduğunu vurguladı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 35, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 24 belediye başkanlığı kazandı. 30 büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde CHP 14, AK Parti 12, Halkların Eşitliği ve Demokrasi Partisi 3, Yeniden Refah Partisi ise 1 belediye başkanlığı elde etti.

İl belediye başkanlıklarında ise Cumhuriyet Halk Partisi 18, Adalet ve Kalkınma Partisi 9, Milliyetçi Hareket Partisi 8 belediye başkanlığını kazandı. 92 ilçe belediye başkanlığı için yapılan seçimlerde de, Adalet ve Kalkınma Partisi 324, Cumhuriyet Halk Partisi 322 belediye başkanlığını elde etti.

Seçimlerin genel olarak huzur ve güven ortamında gerçekleştiğini belirten Yener, münferit olaylar dışında, seçim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Seçim takvimi gereğince sürecin devam ettiğini ve kesin seçim sonuçlarının ilanının ardından sonuçların Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinde erişime açılacağını duyurdu.

Yayınlama: 01.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.