Türkiye Seçimini Yaptı: İstanbul, Ankara ve İzmir Yerel Seçimlerinde Şimdilik CHP Adayları Önde

Türkiye’nin üç büyük şehri İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, açılan sandıkların yüzde 59,28’ine göre CHP adayları önde gidiyor. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş ve İzmir’de Cemil Tugay liderliğini sürdürürken, kesin sonuçlar için tüm sandıkların açılması bekleniyor.


Türkiye Seçimini Yaptı: İstanbul, Ankara ve İzmir Yerel Seçimlerinde Şimdilik CHP Adayları Önde

UTKAN HABER (Viyana) – Türkiye’nin üç büyük şehri olan İstanbul, Ankara ve İzmir’de 31 Mart 2024 yerel seçimleri için oy sayım işlemi sürüyor. Açılan sandıkların yüzde 59,28’ine göre, CHP’nin adayları bu şehirlerdeki yarışta önde ilerliyor.

İstanbul’da İmamoğlu Liderliği Sürdürüyor

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İspanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

İtalya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!

İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Almanya Türkiye’den vize başvurularını durdurdu!



İspanya, İtalya ve Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularını Mayıs sonuna ...

Hakan Ural’dan Siyaset Açıklaması: Görüşlerime En Yakın Parti AKP Değil MHP, Ancak Siyasete Girmeyeceğim

Ünlü televizyon yorumcusu Hakan Ural, siyasi kariyer spekülasyonlarına son vererek ...

İstanbul’da, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu, toplamda 11.314.534 seçmenin bulunduğu kentte şu an için yüzde 50,38 oranında oy alarak önde. AKP adayı Murat Kurum yüzde 40,90 ile onu takip ederken, YRP adayı Mehmet Altınöz ve DEM adayı Meral Danış Beştaş sırasıyla yüzde 2,01 ve yüzde 1,93 oy oranlarına sahip.

Ankara’da Yavaş Farkı
Başkent Ankara’da ise, CHP adayı Mansur Yavaş, 4.304.874 seçmenin katıldığı seçimde yüzde 58,85 oy ile rakiplerini geride bırakıyor. En yakın rakibi, AKP adayı Turgut Altınok’un yüzde 33,26 ile ikinci sırada yer aldığı görülüyor. YRP’den Suat Kılıç ve İYİ Parti’den Cengiz Topel Yıldırım, sırasıyla yüzde 2,22 ve yüzde 3,03’lük oy oranlarıyla yarışta kendilerine yer buluyorlar.

İzmir’de Tugay Açık Arayla İlerliyor
İzmir’de, CHP’nin kalesi olarak bilinen şehirde, CHP adayı Cemil Tugay yüzde 48,85 oranında oy alarak liderliğini sürdürüyor. AKP adayı Hamza Dağ yüzde 37,06 ile ikinci sırada yer alırken, DEM Partisi’nden Akın Birdal yüzde 3,24 oy alarak üçüncü, İYİ Parti adayı Ümit Özdağ ise yüzde 3,03 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Genel Durum ve Önümüzdeki Süreç
Açılan sandıklardan elde edilen bu ilk sonuçlar, CHP’nin üç büyükşehirde de önde olduğunu gösteriyor. Parti genelinde de CHP yüzde 37,50 oy oranıyla, AKP’nin hemen ardında, yüzde 36,57 ile ikinci sırada bulunuyor. Ancak tüm sandıkların henüz açılmamış olması sebebiyle kesin sonuçların beklenmesi gerekiyor. İlerleyen saatlerde tamamlanacak oy sayım işlemleri sonrasında, kesin sonuçların ne yönde bir değişiklik göstereceği merak konusu.

Seçim sürecinin bu önemli anında, tüm partiler ve adaylar dikkatle ve umutla sonuçları beklemekte. Türkiye’nin yerel yönetimlerindeki güç dağılımı ve siyasi dengelerin nasıl şekilleneceği, bu seçimlerle bir kez daha belirlenmiş olacak.

Yayınlama: 31.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.