Türk Hava Yolları Şubat Ayında Yolcu Taşıma Oranını %25,4 Artırarak Rekor Kırdı

Türk Hava Yolları (THY), Şubat 2024’te, geçen yılın aynı ayına göre %25,4 artışla 6,1 milyon yolcu taşıyarak tarihi bir rekor kırdı.


Türk Hava Yolları Şubat Ayında Yolcu Taşıma Oranını %25,4 Artırarak Rekor Kırdı

UTKAN HABER (Viyana) – Türk Hava Yolları (THY), 2024 Şubat ayında, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 25,4’lük bir artışla, 6,1 milyon yolcu taşıyarak kendi rekorunu kırdı. Bu önemli artış, THY’nin uluslararası ve yerel pazarlardaki güçlü performansını ve sektördeki lider konumunu pekiştiriyor.

Rapora göre, THY’nin dış hat doluluk oranı yüzde 80,9, iç hat doluluk oranı ise yüzde 85,1 olarak gerçekleşti. Bu oranlar, şirketin operasyonel verimliliğinin ve hizmet kalitesinin bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda, dıştan dışa transfer yolcu sayısında da yüzde 14,6’lık bir artış yaşanarak, toplam 2,4 milyon yolcu taşındı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyat Artışlarına Müdahale Ediyor

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'de son aylarda hızla artan tavuk eti fiyatlarına ...

Baklava Fiyatları Göz Kamaştırıyor: Cevizli Baklava Kilosu 690 TL – 19 Euro

Baklava fiyatları son dönemlerde tavan yaparak adeta lüks bir hal ...

Yıldız Tilbe’nin İmplant Tedavisi Sonrası Paylaşımı Sosyal Medyada Viral Oldu

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, implant tedavisi sürecinde çekilmiş bir fotoğrafını ...

Şubat 2024 itibarıyla, THY’nin toplam arz ettiği koltuk kilometre (AKK) yüzde 19,5 artışla 18,4 milyara ulaştı. Bu büyüme, şirketin uçuş ağının genişlemesi ve kapasitesinin artırılmasıyla destekleniyor. Taşınan kargo ve posta hacmi de Şubat 2023’e göre yüzde 45,6 artışla 148,4 bin tona yükselerek, THY’nin kargo taşımacılığındaki güçlü konumunu gözler önüne serdi.

2024 Ocak-Şubat dönemi trafik sonuçlarına göre, Türk Hava Yolları geçen yılın aynı dönemine göre yolcu sayısında yüzde 12,8’lik bir artışla 12,3 milyon yolcu taşıdı. Dıştan dışa transfer yolcu sayısındaki artış yüzde 14,4 olarak gerçekleşirken, şirketin filosundaki uçak sayısı 450’ye yükseldi.

Bu başarılar, Türk Hava Yolları’nın global havacılık sektöründeki etkinliğini ve rekabet gücünü artırma yönündeki kararlı adımlarının bir sonucu olarak değerlendiriliyor.

Yayınlama: 10.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.