Avusturya’da “İstemediğim İşe Zorladılar!” – AMS’ye Öfkeli Vatandaş İsyan Etti

Avusturya’da “İstemediğim İşe Zorladılar!” – AMS’ye Öfkeli Vatandaş İsyan Etti

Avusturya’da 34 yaşındaki bir vatandaş, İş ve İşçi Bulma Kurumu (AMS) ile yaşadığı deneyim nedeniyle büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Hayat boyu çalıştığını belirten adam, şimdi istemediği işlere zorlandığını, tehdit edildiğini ve küçük düşürüldüğünü ifade ediyor.

Avusturya’nın saygın gazetelerinden Heute’ye konuşan 34 yaşındaki bir erkek, AMS ile yaşadığı süreci ayrıntılarıyla anlattı. “15 yaşından beri çalışıyorum,” diyen vatandaş, hayatı boyunca yalnızca birkaç kısa işsizlik dönemi yaşadığını ve bunların hiçbirinin altı ayı geçmediğini söyledi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Dubai Özentisi Park: Ferrari’yi Balkona Koydu, Polis Kapıya Dayandı

Viyana – Kimileri koridora ayakkabı koyar, kimileri ise… balkonuna Ferrari ...

Avusturya’da Aralık Ayı Aile Yardımı Ödeme Tarihi Belli Oldu

Avusturya’da milyonlarca aile, Aralık ayı “Familienbeihilfe” (Aile Yardımı) ödemesinin ne ...

Dışişleri Bakanı Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Meinl-Reisinger ile Viyana’da Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) ...

Avusturya’da Uyum İçin Dev Destek: Mültecilere Yönelik “College 25plus” Projesi Uzatıldı

Viyana Belediyesi, mültecilerin topluma ve iş hayatına entegrasyonunu hedefleyen “College ...

“İstemediğim İşlere Zorlandım”

Geçtiğimiz yıl AMS tarafından hiç istemediği işlere yönlendirildiğini ifade eden adam, bu durumun mantıksız olduğunu dile getirdi:
“Bunun neresi mantıklı? Sonuçta o işi yine bırakacağım çünkü nefret ediyorum.”

En dikkat çekici olaylardan biri ise, en başta başvurduğu pozisyona ancak dört ay sonra ve hiçbir gelir elde etmeden ulaşabilmesi oldu. Kendi ifadesine göre, AMS sistemde bu pozisyonun açık olduğunu görmesine rağmen kendisine inanmak istememişti.

“İşverenin o pozisyonu aradığını AMS görüyordu ama bana inanmadılar. Dört ay boyunca hiç para almadan bekledim.”

Zorla Eğitim, Tehdit ve Aşağılama

Dört ayın ardından, AMS’ten bir kadın görevli tarafından uzun süreli işsizlerin topluma yeniden kazandırılması programına gönderildi. Bu duruma büyük tepki gösteren vatandaş, kendisinin hiçbir zaman uzun süre işsiz kalmadığını vurguladı:

“Hayatım boyunca çalıştım! Ama beni resosyalizasyon programına yolladılar. Tanıdıklarım arasında hayatı boyunca iki yıl bile çalışmamış insanlar var. Onlara bir şey olmuyor ama bana hemen yaptırımlarla tehdit geliyor.”

“Bisiklet Satıcılığına Başvur, Yoksa Ceza!”

Ekonomik nedenlerle yeniden işten çıkarılan adam, AMS’ye yeniden başvurduğunda bu kez ilginç bir taleple karşılaştı.
“Beni bir taksi firmasına yönlendirdiler ama pozisyon bisiklet satıcılığıydı. Hemen başvurmazsam yardımlar kesilecekti.”
Sonuç? Yine değişmedi:
“Başvurdum ama hiçbir sonuç çıkmadı. Sadece küçük düşürüldüm.”

“AMS’ye Artık Bir Kuruş Vermek İstemiyorum”

Tüm bu süreç sonunda isyan eden vatandaş, artık AMS’ye olan güvenini tamamen kaybettiğini ifade etti.
“Artık AMS’ye bir kuruş bile prim vermek istemiyorum. Çünkü bana asla yardımcı olmuyorlar – tam tersine köstek oluyorlar.”
Kendi ayakları üzerinde duran biri olduğunu belirten adam, neden sadece kendisinin tehditlere maruz kaldığını ve kendisine inanılmadığını anlayamadığını belirtti.

“Kendi işimi her zaman kendim buldum. Neden bana sadece inanılmıyor ve tehdit ediliyorum?”

Yayınlama: 19.08.2025