İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Lisans Diplomasını Geçersiz Saydı

İstanbul Üniversitesi, Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Lisans Diplomasını Geçersiz Saydı

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ait yüksek lisans diplomasının geçersiz sayılmasına karar verdi. Karar, üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Kurulu’nun 24 Temmuz tarihli toplantısında alındı.

Üniversite yönetimi, İmamoğlu’nun İnsan Kaynakları Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı’na kayıt işlemlerinde “lisans mezuniyeti koşulunun sağlanmadığı” ve “öğrencilik statüsüne girişte eksiklikler bulunduğu” gerekçesiyle mezuniyetin geçersiz olduğuna hükmetti. Bu kapsamda, İmamoğlu’nun yüksek lisans mezuniyet bilgileri hem üniversitenin kayıt sisteminden hem de Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden silinecek. Ayrıca, yüksek lisans tezi de YÖK Ulusal Tez Merkezi’nden kaldırılacak.


Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İstanbul’da Dönel Kavşakta Kaza: Kurallar Bilinmiyor

  Türkiye genelinde, özellikle büyük şehirlerde dönel kavşaklarda (halk arasında ...

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Hız Kesmiyor: 8 Günde Gram Altında 460 Liralık Artış

Altın fiyatlarındaki yükseliş dur durak bilmiyor. Özellikle 24 ayar gram ...

Türkiye’de En Düşük Emekli Maaşı, Yüzde 12,19’luk Zamla 18 Bin 938 Liraya Yükselecek

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2026 yılı Ocak ayı ...

Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı Tahliye Edildi

Gazeteci Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanı’na tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran’dan bu yana ...

Söz konusu gelişme, Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan “resmi belgede sahtecilik” soruşturmasının ardından geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahte olduğuna dair iddialar ve YÖK raporu üzerine İstanbul Üniversitesi daha önce lisans diplomasını da iptal etmişti.

İddialar kapsamında İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi, İmamoğlu hakkında 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması 11 Eylül’de görülecek.

Yayınlama: 28.07.2025