Hollanda’da 2023 İçin Yardım Başvurularında Son Gün: Sağlık, Kira ve Çocuk Yardımı İçin Acele Edin!

Hollanda’da 2023 yılı için sağlık, kira ve çocuk yardımı ödemesi başvurusu yapmak için son gün 1 Eylül 2024. Hakkınız olup olmadığını Toeslagen.nl üzerinden kontrol edip başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hollanda’da 2023 İçin Yardım Başvurularında Son Gün: Sağlık, Kira ve Çocuk Yardımı İçin Acele Edin!

UTKAN HABER (Viyana) – Hollanda’da her 10 kişiden 1’i, hakkı olmasına rağmen yardım ödemesi başvurusunda bulunmuyor. İnsanlar, geçen yıl için yardımlardan yararlanıp yararlanamayacaklarını kontrol etmek için 1 Eylül’e kadar zamanları olduğunu unutmamalı. Nibud’un 2024 araştırmasına göre, hanelerin üçte biri geçinmekte zorlanıyor. Bu grup için yardım hakkını kontrol etmek ve ödemeleri almak ekstra önem taşıyor. Yardımlar, insanlara finansal destek sağlamak için var; örneğin, sağlık giderlerinin, kiranın veya çocuk bakımı masraflarının bir kısmını karşılamak için.

Hollanda’da 2023 Yılı İçin Sağlık, Kira ve Çocuk Yardımı Başvurularında Son 2 Gün!

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!
Avusturya VERBUND Müşterilerine 2022 Fiyat Artışı İçin Geri Ödeme Fırsatı: Başvurunuzu Unutmayın!

VERBUND müşterileri, 2022'deki tartışmalı fiyat artışından kaynaklanan tazminatlarını almak için ...

Avusturya’da İklim İkramiyesi: Henüz Almadıysanız İşte Yapmanız Gerekenler
Avusturya’da İklim İkramiyesi: Henüz Almadıysanız İşte Yapmanız Gerekenler

Avusturya’da 2024 yılı için verilen İklim İkramiyesi ödemeleri büyük ölçüde ...

Hollanda’dan Sert Açıklama: Ülkeden Çıkış Yapması Gereken Sığınmacılara Artık Para Yok


Hollanda’dan Sert Açıklama: Ülkeden Çıkış Yapması Gereken Sığınmacılara Artık Para Yok



Hollanda, 2025'ten itibaren reddedilen sığınmacılara tüm sosyal yardımları kesme kararı ...

Belki de geçen yıl yardım hakkınız vardı, ama başvuruda bulunmadınız. Toeslagen.nl adresindeki hesaplama aracıyla 2023 yılı için hâlâ yardım alma hakkınız olup olmadığını kontrol edin ve ardından doğrudan “Mijn toeslagen” (Benim yardımlarım) üzerinden başvurunuzu yapın. Sadece birkaç gününüz kaldı: 1 Eylül 2024, sağlık yardımı, kira yardımı ve çocuk yardımı bütçesi için başvuru yapabileceğiniz son gün.

Birçok yardımı geriye dönük olarak da talep edebilirsiniz. Bu, sağlık yardımı, kira yardımı ve çocuk yardımı bütçesini 1 Eylül 2024’e kadar geçen yıl için talep edebileceğiniz anlamına gelir. 2023 yılındaki mali durumunuzu artık bildiğiniz için, çok fazla ya da çok az yardım alma olasılığınız daha düşüktür. Çocuk bakım yardımı için başvuru süresi farklı olup, geriye dönük en fazla üç ay geçerli olabilmektedir.

Yardım Hakkınız Olup Olmadığını Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

  • Toeslagen.nl/proefberekening adresinde bir hesaplama yaparak 2023 yılı için yardım alma hakkınız olup olmadığını öğrenin.
  • Geçen yıl için sağlık yardımı, kira yardımı ve/veya çocuk yardımı hakkınız var mı? O zaman en geç 1 Eylül 2024’e kadar toeslagen.nl adresindeki “Mijn toeslagen” üzerinden başvurunuzu yapın. Dikkat: Her yardımı ayrı ayrı başvurmanız gerekiyor.
  • 2024 yılına ait bilgilerinizi de hemen kontrol edin. Çünkü geçen yıl için yardım başvurusu yaptığınızda, 2024 yılında da yardım alacaksınız. Bu süre zarfında kişisel durumunuzda bir değişiklik oldu mu? Örneğin, daha fazla kazanmaya başladıysanız veya çocuk bakım saatleriniz değiştiyse, bunları hemen “Mijn toeslagen” veya Toeslagen uygulaması üzerinden güncelleyin. Böylece geri ödeme yapmak zorunda kalma riskinizi azaltırsınız.
  • Bilmeniz gereken: Hesaplama aracını doldurmak anonimdir. Adınızı girmenize gerek yoktur ve sizi hiçbir şeye zorlamaz. Yardımı yalnızca “Mijn toeslagen” üzerinden başvurduğunuzda alırsınız.

Yardıma İhtiyacınız Var mı?
Başvuru yapamıyor musunuz? Veya sorularınız mı var? Bazen birinin size yardımcı olması yararlı olabilir. Toeslagen.nl/hulp adresinden daha fazla bilgi alabilirsiniz. Burada size en yakın kişisel yardım seçeneklerini bulabilirsiniz. Veya ücretsiz olarak Vergi Dairesi’ni (0800 – 0543) arayabilirsiniz. Ancak, DigiD şifrenizi asla başkasıyla paylaşmayın.

Yayınlama: 31.08.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.