Hırvatistan’ın Legrad Belediyesi Evleri 13 Cent-4 Liraya Satıyor

Hırvatistan’ın Legrad belediyesi, yeni sakinleri çekmek amacıyla sadece 13 cente ev veya arsa teklif ediyor.

Hırvatistan’ın Legrad Belediyesi Evleri 13 Cent-4 Liraya Satıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Hırvatistan’ın Legrad belediyesi, yeni sakinleri çekmek amacıyla sadece 13 cente ev veya arsa teklif ediyor.

Legrad, Avusturya-Macaristan Monarşisi döneminde yoğun bir ticaret merkezi olmasına rağmen, şimdi Hırvatistan’ın diğer kırsal bölgeleri gibi kırsal göçten ciddi şekilde etkilenen ve nüfusu sürekli olarak azalan bir yer haline geldi. 2018 yılında bu eğilimle mücadele etmeye başlayan köy, “Kunaya ev” adlı kampanya ile çok uygun fiyatlarla ev ve arsa sunarak topluluğu canlandırmayı başardı. Şimdi 2.000 nüfuslu topluluk, ek mülkler sunacağını duyurdu ve Hırvatistan’ın geçen yıldan bu yana avro kullanmasıyla birlikte, bu fiyatlar şu anda yaklaşık 13 cente denk geliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Slovenya’dan Sonra Hırvatistan’da Akaryakıt fiyatlarını düşürdü: Dizel 1,41 Euro, Benzin ise 1,54 Euro’ya İndirildi

Hırvatistan, Slovenya'nın ardından akaryakıt fiyatlarında indirime gitti; dizel litre başına ...

Hırvatistan’da Akaryakıt Fiyatlarındaki Büyük Düşüş: Motorin 1,45 Euro, Benzin 1,49 Euro’ya İndi

Hırvatistan, dizel yakıt fiyatlarında önemli bir düşüş yaşayarak yeni fiyatlandırmayla ...

Ev veya arsa başvurusu için adayların 45 yaşın altında olmaları, evli veya birlikte yaşayan çiftler olmaları, sabıka kaydı olmamaları ve başka bir yerde ev sahibi olmamaları gerekiyor. Belediye, Legrad’da yaşayan ve çalışan genç aileleri çekmeyi hedefliyor, sadece ucuz bir ikinci ev arayanları değil.

Reuters haber ajansına göre, ilk denemede 19 ev 1 kuna fiyatına ilan edildi ve bunlardan 17’si yeni sahiplerini buldu. Bazı mülkler kötü durumdaydı, bu nedenle belediye yeni sakinlere yenileme masraflarında mali destek sağladı. Belediye Başkanı Ivan Sabolić, “Toplam beş taşınmaya hazır ev satıldı. Üç aile buraya taşındı ve çocuk sahibi oldu,” dedi ve bu nedenle anaokulu genişletiliyor.

Yayınlama: 30.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.