Fatih Erbakan: CHP ile İttifak Yapmamız Mümkün Değil

Fatih Erbakan: CHP ile İttifak Yapmamız Mümkün Değil

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin 3. Olağan Büyük Kongresi öncesinde Ankara’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erbakan, CHP ile olası ittifak sorularına net yanıt verdi.

“CHP ile herhangi bir şekilde ittifak yapmamız veya onların adayını desteklememiz söz konusu olamaz.” dedi. 2028’de partisinin kendi adayıyla seçime gireceğini ve adayın kendisi olacağını vurguladı.

Erbakan, basın toplantısında gündemdeki diğer konulara da değindi:

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
İstanbul’da Dönel Kavşakta Kaza: Kurallar Bilinmiyor

Türkiye genelinde, özellikle büyük şehirlerde dönel kavşaklarda (halk arasında “göbek”) ...

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Hız Kesmiyor: 8 Günde Gram Altında 460 Liralık Artış

Altın fiyatlarındaki yükseliş dur durak bilmiyor. Özellikle 24 ayar gram ...

Türkiye’de En Düşük Emekli Maaşı, Yüzde 12,19’luk Zamla 18 Bin 938 Liraya Yükselecek

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2026 yılı Ocak ayı ...

Ünlü Gazeteci Fatih Altaylı Tahliye Edildi

Gazeteci Fatih Altaylı, “Cumhurbaşkanı’na tehdit” suçlamasıyla 22 Haziran’dan bu yana ...

  • Demirtaş ve Öcalan: AİHM’in Demirtaş kararına uymanın gerektiğini belirtti. Öcalan’a ziyaret konusunda ise “Komisyonun İmralı’ya gitmesi uygun değil, Bahçeli gitmeli” ifadelerini kullandı.
  • Akın Gürlek İddiaları: CHP Lideri Özel’in iddialarına değinen Erbakan, “Belgeler ortadaysa durum açıktır, maalesef devlet ciddiyeti ortadan kalktı” dedi.
  • İBB Operasyonları: Yargıda çifte standartlara dikkat çeken Erbakan, “Kendi belediye başkanlığı dosyaları takipsizlikle sonuçlanıyor ama muhalefete gelince farklı uygulamalar oluyor” ifadelerini kullandı.
  • Asgari Ücret ve Emekli Maaşları: Düşük kaldığını ve iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.
  • AKP’ye Geçen Belediye Başkanları: Bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ancak detay vermedi.

Erbakan, ittifak konusundaki duruşunu netleştirirken, partisinin kendi yolunda ilerleyeceğinin altını çizdi.

Yayınlama: 13.11.2025