avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Ekrem İmamoğlu’nun Savcılık İfadesi Başladı: 91 Kişi Aynı Soruşturma Kapsamında Adliyede

Ekrem İmamoğlu’nun Savcılık İfadesi Başladı: 91 Kişi Aynı Soruşturma Kapsamında Adliyede

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen “terör ve yolsuzluk” soruşturmaları kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. İmamoğlu ile birlikte gözaltına alınan toplam 91 kişi için savcılıkta ifade işlemleri başladı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey isimlerinden Murat Ongun ve Buğra Gökçe de yer alıyor. Tüm şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi.

Savcılıkta Yoğun Hazırlık: 34 Savcı Görevlendirildi

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Emeklilere Soğuk Duş: 1 Haziran’dan Sonra Maaşlar Eriyor!

1 Haziran 2025 itibarıyla Avusturya’daki emekliler, maaşlarında ciddi kesintilerle karşı ...

Avusturya’da 1 Nisan’da Emekli Oldu, 875 Euro Kaybetti! Altıda Bir Kuralı Yüzünden Mağdur Oldu

Emekliliğini heyecanla bekleyen Walter P. isimli 63 yaşındaki Viyanalı, 1 ...

Viyana Favoriten’de 25 Yaşındaki Suriyeli, 13 Yaşındaki Çocuğu Darp Edip Gasp Etti

Viyana'nın 10. bölgesi Favoriten’de çarşamba günü yaşanan bir olayda, 25 ...

Pasaport ve Belge Ücretlerine Büyük Zam! Avusturyalılar Dairelere Akın Etti

Avusturya’da 1 Temmuz 2025'ten itibaren pasaport, ehliyet ve oturum gibi ...

Adliyedeki ifade işlemleri için 4’ü terör savcısı olmak üzere toplam 34 savcı görevlendirildi. Savcılığın aldığı karara göre, her bir şüpheli için 3 avukatın savcılık odasına girişine izin verildi.

Ekrem İmamoğlu ve diğer şüphelilerin savcılık nezdinde verdikleri ifadelerin ardından sürecin nasıl işleyeceği merakla bekleniyor. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu soruşturma, hem siyasi hem de hukuki olarak Türkiye gündeminin merkezinde yer alıyor.

İfade işlemleri devam ederken, İstanbul Adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, İBB çevresinden ve bazı siyasi partilerden destek açıklamaları da sürüyor.

 - Türkiye
Yayınlama: 22.03.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.