Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Viyana’da UID tarafından düzenlenen iftar programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Viyana’da Bakan Çavuşoğlu’nun katıldığı iftara telefonla bağlanarak gurbetçilere hitap etti.


Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Viyana’da UID tarafından düzenlenen iftar programına katıldı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın başkenti Viyana’da Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) iftar programı düzenledi. Programa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi (YSKM) Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert, Avusturya İslam Cemaati (IGGÖ) Eski Başkanı ve Müfettiş Dr. Fuat Sanaç, Azeri-der Başkanı Yardım Güneş, Avusturya IHA Vakfı Başkanı Hasan Yetiş, Avusturya Türk İslam Birliği Başkanı (ATİB) Fatih Yılmaz, Avusturya Türk Federasyon Başkanı Ali Can’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Avusturya Başkanı Mahmut Koç, ‘’Avrupalı Türklerin her zaman yanında olan değerli bir isim Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, onur konuğu olarak bu güzel Ramazan gününde sizlerle buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Gururumuz milli ve yerli otomobilimiz olan TOGG’un Viyana’da görücüye çıkmasını sağlayan Bakanımız Çavuşoğlu’na bir kez daha Avusturya Türk topluma adına bir kez daha şükranlarımız sunarız. Tüm konuklarımıza geldikleri için teşekkür ederim’’ dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana Okullarında Almanca Eğitim Sorunu: Göçmen Bir Aile Taşınma Kararını Aldı

Viyana'nın Floridsdorf bölgesinde yaşayan bir aile, çocuklarının okullarında yeterli Almanca ...

Avusturya’da Bu Sektörde Çalışanların Maaşlarına Yüzde 8 Zam Yapılacak

Avusturya'da otel ve gastronomi sektöründeki çalışanların maaşlarına 2024 yılında toplam ...

Viyana’da Araç Çalan, 300 Taksiye ve İşyerlerine Zarar Veren Genç Çete Yakalandı: 300.000 Euro Zarar

Viyana'da genellikle parklarda toplanarak hırsızlık yapmaya karar veren ve çoğunluğu ...

Viyana’da 30 Nisan 2024 Akaryakıt Fiyatları: Benzin 1,67 Euro, Motorin ise 1,64 Euro

Avusturya'da, son 10 içerisinde benzin ve dizel fiyatları önemli oranda ...

 

İftar programına 2.500 kişi katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar programına telefon ile bağlanarak, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek ramazan-ı şerifi tebrik ederim. Ramazanın son 10 gününe girildiğini, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı ile müşerref olunacağını belirterek Ben yurt dışındaki siz değerli kardeşlerimi en kalbi duygularla selamlıyorum. Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun. Aynı şekilde rabbim bizleri ramazan-ı şerife kavuşturduğu gibi Ramazan Bayramı’na da kavuştursun diye duada bulunuyorum. 14 Mayıs bizim için biliyorsunuz, Türkiye’de ve yurt dışında yeni bir değişim, dönüşüm tarihidir. Ve bu değişim, dönüşüm tarihini, sizler zafere dönüştüreceksiniz. Ben sizlere inanıyorum.” dedi.

 

İftar programında konuşan Bakan Çavuşoğlu da UID ve katılımcılara teşekkür ederek, Viyana’ya hem selamlar hem de Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’u getirdiklerini söyledi.

Togg’a hem buradaki Türklerin hem de Avusturyalıların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Çavuşoğlu, bugünkü temaslarına Togg ile gittiğini belirterek ilerleyen süreçte Togg’un yurt dışına da ihraç edileceğini, Türkiye’nin yurt dışındaki misyonlarında hizmet ve makam aracı olarak kullanılacağı aktardı.

 

Çavuşoğlu, buraya gelmeden evvel Bulgaristan’daki Türklerle bir araya geldiklerini, onların selamlarını getirdiğini kaydederek “Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın da selam ve muhabbetlerini getirdim.” dedi.

Yurt dışındaki Türk toplumunun birlik ve beraberliğinin önemine işaret eden Çavuşoğlu, “Bugün burada gördüğümüz tablo bizim görmek istediğimiz tablodur. Ancak bunu yetersiz görüyoruz. Yurt dışındaki Türklerin yaşadıkları ülke ve şehirlerde daha güçlü olması lazım, her türlü haklarından daha fazla faydalanmaları lazım. Siyasi haklarından, ekonomik, kültürel haklarından.” diye konuştu.

Depremlerde büyük yıkımlar yaşandığını, can kayıpları nedeniyle yüreklerin yandığını belirten Çavuşoğlu, “Elbette ki giden canların telafisi yoktur. Ama geri kalan ne varsa, ne yara varsa, devlet millet el birliği ile bütün bunları saracağız. Yıkılan evlerimizi inşa edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı saracağız.” dedi.

Yurt dışında bulunan Türklerin her yerde benzer yardım kampanyaları yürüttüğünü aktaran Çavuşoğlu, yurt dışından gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için bunları koordine ettiklerini, buradan gelen yardımların depremzedelere ne kadar yarar sağladığını bizatihi görme imkanı bulduğunu belirterek yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Yayınlama: 15.04.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.