avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Canlı Yayında Seçim Tartışması: Ludwig’den Nepp’e Sert Tepki – “Saçmalık, İnanılmaz!”

Canlı Yayında Seçim Tartışması: Ludwig’den Nepp’e Sert Tepki – “Saçmalık, İnanılmaz!”

Viyana’da 27 Nisan’da yapılacak seçimlere sayılı günler kala siyasi atmosfer iyice ısındı. Servus TV’de gerçekleştirilen parti liderleri tartışmasında, SPÖ’lü Belediye Başkanı Michael Ludwig ile FPÖ’nün Viyana adayı Dominik Nepp arasında gerilim doruğa ulaştı.


Anketlerde SPÖ Önde Ama Koalisyon Belirsiz

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 336.000 Kişi “Mutlak Yoksulluk” İçinde

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da yoksulluk alarm veriyor! Resmi verilere ...

Avusturya’da Doğum tarihine göre emeklilik yaşı değişiyor: Yeni tabloya göre kim ne zaman emekli olacak?

Avusturya’da ÖVP, SPÖ ve NEOS partilerinin uzlaştığı kapsamlı emeklilik reform ...

Son anketlere göre SPÖ, %39 oy oranıyla Viyana’da ilk sırada yer alıyor. Ancak mevcut tablo, SPÖ’nün tek başına ya da sadece bir küçük ortakla hükümet kurması için yeterli görünmüyor. Özellikle FPÖ’nün oy oranını 2020’ye göre üç katına çıkarması bekleniyor. Bu da olası bir SPÖ–NEOS ya da SPÖ–Yeşiller koalisyonunu zorlaştırabilir.


Tartışmanın Odağı: Asgari Geçim Desteği (Mindestsicherung)

En sert tartışma, asgari geçim desteği üzerinden yaşandı. FPÖ adayı Nepp, Viyana’da 700 milyon Euro’nun Avusturya vatandaşı olmayanlara sosyal yardım olarak verildiğini öne sürdü. Belediye Başkanı Ludwig ise bu yıl yaklaşık 500 milyon Euro tasarruf edilmesini hedeflediklerini ve bütçe açığının öngörülenin altında kalacağını söyledi.

Ancak Nepp bu açıklamaları yeterli bulmadı ve sosyal yardımların vatandaşlığa bağlanması gerektiğini savundu. Nepp, “Viyanalılar geçinemiyor ama çalışmayan, dil bilmeyen ve topluma entegre olmayanlar yardımlardan yararlanıyor,” dedi.


Nepp: “Siz o insanları buraya getirdiniz”

Nepp, özellikle 2015’teki mülteci krizi sırasında Michael Ludwig’in “hoş geldiniz kültürünü” benimsediğini ve bunun sonucu olarak iş gücü piyasasına entegre edilemeyen kişiler geldiğini iddia etti. Nepp, Ludwig’e hitaben, “Siz bizzat tren garında oyuncak ayı fırlatıyordunuz,” dedi.

Ludwig ise bu suçlamaya sert çıktı:

“Bu tamamen saçmalık. Ne dediğinizin farkında mısınız? Gerçekle ilgisi olmayan bir polemik!”


Mahrer: “Saha dışında durup bağırıyorsunuz”

Tartışma sırasında ÖVP adayı Karl Mahrer da araya girerek Nepp’e tepki gösterdi:

“Sayın Nepp, siz sürekli saha dışında durup bağırıyorsunuz. Bu şekilde söylediklerinizin ciddiye alınmasını bekleyemezsiniz.”


NEOS ve Yeşiller’den Daha Sakin Yaklaşım

NEOS’un adayı Selma Arapović, asgari geçim desteği konusunda ülke çapında tek tip bir düzenleme ve ikamet şartı getirilmesini savundu. Yeşiller’in adayı Judith Pühringer ise göç ve entegrasyon konusunda şunları söyledi:

“Bu konuda iki şeye ihtiyacımız var: Düzen ve insanlık.

 - Avusturya
Yayınlama: 19.04.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.