Bu Radar çok acımasız hiç affetmiyor! Yeni Nesil Radar Avrupa’da Kullanıma Girmeye Hazırlanıyor

Yeni nesil “Monocam” radarları, Hollanda ve Almanya başta olmak üzere Avrupa’da kullanılmaya başlanıyor; bu radarlar yapay zeka ile sürücülerin cep telefonu kullanıp kullanmadığını tespit edebiliyor. 


Bu Radar çok acımasız hiç affetmiyor! Yeni Nesil Radar Avrupa’da Kullanıma Girmeye Hazırlanıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kullanılmaya başlanan yeni nesil radarlar, cep telefonu kullanımını tespit eden yapay zeka teknolojisine sahip. Hollanda’da geliştirilen ve test edilen bu “süper-radar” sistemi, 24 saat kesintisiz çalışarak sürücülerin cep telefonu veya diğer mobil cihazlarla meşgul olup olmadıklarını belirleyebiliyor.
Yapay Zeka Destekli Yeni Nesil Radar Avrupa’da Kullanıma Girmeye Hazırlanıyor

Hollanda ve Almanya’da yapılan ilk testlerin başarısı, bu yeni teknolojinin yakın zamanda tüm Avrupa’da yaygınlaştırılmasını mümkün kılıyor. “Monocam” adı verilen mobil bir sistemle donatılan radarlar, otoban köprülerine yerleştirilerek etkin bir şekilde çalışıyor. Tespit edilen ihlaller, otomatik olarak çekilen fotoğraflarla birlikte yetkili personellere gönderiliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Sırbistan Sınır Kapısında Koruma Altındaki Papağan Ele Geçirildi

Sırbistan'ın bir sınır kapısında, gümrük memurları ve polis işbirliğiyle koruma ...

Sırbistan Sınırında Hollanda’dan Türkiye’ye Giden Araçta Pelüş Oyuncak İçinden 840 Gram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Sırbistan Gradina sınır kapısında, Hollanda'dan Türkiye'ye seyahat eden bir minibüsteki ...

Avrupaya akın akın geliyorlar: Sırbistan-Romanya Sınırında Gizli Bunkerda 23 Göçmen Yakalandı

Sırbistan'da gümrük memurları, Vatin sınır kapısında bir kamyonun gizli bölmesinde ...

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaleti, bu teknolojiyi sürekli kullanma planını duyurdu ve İçişleri Bakanı Michael Ebling, Monocam’ın trafik güvenliğini artırdığını ve önleyici bir etkiye sahip olduğunu belirtti. Ancak, bu yeni teknoloji Facebook başta olmak üzere sosyal medyada tartışmalara ve tepkilere neden oluyor. Özellikle “Radar Uyarıları Kirchdorf/Krems Bölgesi” gibi özel gruplarda, radarların nasıl çalıştığı ve göründüğü konusunda yoğun tartışmalar yaşanıyor.

Oberösterreich’da her yıl yaklaşık 15.000 mesafe ihlali bildirilirken, 12.000 hız ihlali de kaydediliyor. Bu yeni sistem, üç video kamera ile donatılarak trafik ihlallerini yüksek çözünürlüklü görüntülerle kaydediyor ve bu kayıtlar daha sonra değerlendiriliyor. Voralpenkreuz yakınlarındaki bir otoyol köprüsüne yerleştirilen kameralar, ihlal yapan sürücüleri tespit ediyor ve büyük maliyeti olan bu teknoloji, radarların fark edilmesinin zor olduğu konusunda endişelere yol açıyor.

Bild:Screenshot Youtube/SWR

Yayınlama: 28.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.