Belçika’da PKK Yandaşlarının Türklere Saldırısına Karşı Türk Toplumu Tepki Gösterdi

Belçika’nın Limburg bölgesinde yer alan Heusden-Zolder ilçesinde, terör örgütü PKK yandaşlarının nevruz kutlamaları bahanesiyle düzenlediği provokatif eylem, Türk asıllı vatandaşlar tarafından sert bir şekilde karşılandı. Provokasyon sonucu yaşanan arbedede bazı araçlar ateşe verildi ve olaylara müdahale etmek üzere bölgeye çok sayıda polis sevk edildi.

Belçika’da PKK Yandaşlarının Türklere Saldırısına Karşı Türk Toplumu Tepki Gösterdi

UTKAN HABER (Viyana) – Belçika’nın Limburg bölgesine bağlı Heusden-Zolder ilçesinde, terör örgütü PKK yandaşları tarafından düzenlenen sözde nevruz kutlamaları, gerilime yol açtı. PKK’yı simgeleyen bayraklar ve terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı araç konvoyu, Türk asıllı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı caddelerden geçerken, yerel Türk topluluğunun tepkisini çekti. Sloganlar atarak ilerleyen PKK yandaşları ile Türk vatandaşları arasında çıkan arbedede, bazı araçlar ateşe verildi.

Belçika’da PKK Yandaşlarına Türk Vatandaşlarından Tepki

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Olaya müdahale etmek üzere bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, Houthalen-Helchteren ilçesinde polis, tazyikli su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gül, yaşananların bir provokasyon eylemi olduğunu belirterek, bu tür olayların belediye tarihinde nadiren yaşandığını vurguladı. Gül, ayrıca yerel toplumu sükuneti korumaya çağırdı.

Houthalen-Helchteren Belediye Başkanı Alain Yzermans ise, olayların, PKK yandaşlarının konvoyu sırasında bir Türk gencin saldırıya uğraması sonucu başladığını ve sosyal medyada hızla yayılması üzerine büyüdüğünü ifade etti. Yzermans, durumun şu anda kontrol altında olduğunu ve polisin gece boyunca devriye gezerek teyakkuzda kalacağını kaydetti.

Yayınlama: 25.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.