Avusturyalılar Tatil Rezervasyonlarında Erken Harekete Geçiyor: Türkiye daha güçlü rezervasyonlar alıyor

Avusturya Ekonomi Odası (WKÖ) Seyahat Acentaları Sözcüsü Gregor Kadanka, bu yıl Avusturyalıların tatil rezervasyonları konusunda geçen yıla göre %25 daha erken harekete geçtiğini belirtti. Pandemi öncesi seviyelere yaklaşan bu artış, uçuş tekliflerinin genişlemesine rağmen hala 2019 seviyelerinin altında. 2024’te, dünya genelinde uçaklardaki koltuk kapasitesi pandemi öncesi kapasitelerin %90’ına çıkacak.

Avusturyalılar Tatil Rezervasyonlarında Erken Harekete Geçiyor: Türkiye daha güçlü rezervasyonlar alıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da tatil rezervasyonları, pandemi öncesi dönemlere yaklaşan bir erken rezervasyon artışı gösteriyor. WKÖ Seyahat Acentaları Sözcüsü Gregor Kadanka, bu yılki erken rezervasyonların %25 oranında arttığını ve bu durumun geçen yıl fiyatların önemli ölçüde artmasıyla birlikte doluluk oranlarının artmasına yol açtığını açıkladı. Bu trendin, kapasitelerin artmasıyla birlikte yavaşlayacağı öngörülüyor.

2024’te dünya genelinde uçaklardaki koltuk kapasitesinin pandemi öncesi kapasitelerin %90’ına çıkması bekleniyor. Buna rağmen, pandemi yıllarında normal yıllarda olması gereken yıllık %10’luk büyüme eksikliği nedeniyle gerçek farkın daha büyük olduğu belirtiliyor.

Geçen yıl, dünya genelinde fiyatlar yaklaşık %20 ila %30 arasında artış gösterdi. Bu artış, özellikle bazı Avrupa merkezlerinden yapılan uçuşlarda daha belirgindi. Seyahat destinasyonları açısından büyük değişiklikler olmazken, Akdeniz yaz aylarında popülerliğini koruyor ve Türkiye daha güçlü rezervasyonlar alıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

2024 Sıla Yolunda Dizel Fiyatları: Türkiye 1,15 Euro, Bulgaristan 1,35 Euro, Macaristan 1,56 Euro, Avusturya 1,59 Euro

2024 Sıla Yolunda akaryakıt fiyatları değişkenlik gösteriyor. Türkiye’de dizel 1,15 ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Türkiye daha güçlü rezervasyonlar alıyor
AB bürokrasisi, seyahat sağlayıcıları için potansiyel sorunlar yaratıyor. 2015’ten bu yana Paket Tur Yönergesi’nin revizyon taslağı, sektörde rahatsızlık ve endişeye neden olan bir konu olarak öne çıkıyor. Seyahat hukukunun planlanan reformu, seyahat acentalarının daha fazla sorumluluk almasını ve müşterilerin paket tur rezervasyonlarına yönlendirilmesini öngörüyor. Bu durum, maliyetlerin artmasına ve sonuç olarak müşterilere daha yüksek fiyatlar yansıtılmasına neden olabilir.

Kadanka, AB’nin işletmeler için işleri kolaylaştırma ve tüketiciler için daha güvenli hale getirme hedeflerinin başarısız olduğunu belirtiyor. Bu durum, seyahat acentaları ve müşteriler için mevcut zorlukları ve gelecekteki seyahat planlamaları üzerindeki potansiyel etkileri vurguluyor.

Yayınlama: 13.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.