avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Avusturya’da Zorunlu Askerlik Süresi Uzayabilir: Uzmanlar İnceleme Başlattı

Avusturya’da Zorunlu Askerlik Süresi Uzayabilir: Uzmanlar İnceleme Başlattı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Ordusu (Bundesheer) bünyesinde oluşturulan bir uzmanlar komisyonu, şu anda altı ay süren zorunlu askerlik hizmetinin (Grundwehrdienst) yeniden düzenlenip düzenlenmemesi gerektiğini inceleyecek.

Komisyonun başkanı ve yedek askerlerden sorumlu yetkili Erwin Hameseder, Perşembe günü Ö1 radyosundaki “Mittagsjournal” programında yaptığı açıklamada, zorunlu hizmet süresinin uzatılması lehine açık bir şekilde görüş bildirdi. Hameseder, 2006 yılında zorunlu yedek asker tatbikatlarının kaldırılmasının ciddi bir hata olduğunu vurguladı. Komisyonun hazırlayacağı raporun sonbaharda tamamlanması bekleniyor.

Savunma Bakanı Tanner: “Altı ay gerçekten çok kısa”

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Süpermarket İçeceklerinde Şok Araştırma: 20 Gazlı İçeceğin 17’sinde Mikroplastik Tespit Edildi

Mikroplastik her yerde: Almanya Çevre Dairesi’nin (Umweltbundesamt) yaptığı çarpıcı bir ...

Avusturya’da Bütçe Krizi Derinleşiyor: AMS Başkanı “Kademeli Emeklilik Kaldırılsın”

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da devlet bütçesindeki açık büyümeye devam ...

Avusturya’da Enflasyon Mart Ayında Yüzde 2,9 Olarak Gerçekleşti

Avusturya’da enflasyon Mart ayında yüzde 2,9 olarak ölçüldü. İstatistik Austria ...

Vergi Avantajı Eriyor: Avusturya’da Elektrikli Araç Kullanmak Giderek Pahalılaşıyor

ÖVP-SPÖ-NEOS koalisyon hükümetinin yeni vergi düzenlemesiyle, elektrikli araç sahipleri artık ...

Hameseder, jeopolitik koşulların ciddi şekilde olumsuz yönde değiştiğini ifade ederek, Avusturya’nın yeniden savunma kabiliyeti kazanması gerektiğini söyledi. Savunma Bakanı Klaudia Tanner (ÖVP) da Kurier gazetesine verdiği röportajda, altı aylık zorunlu askerlik süresinin “gerçekten çok kısa” olduğunu dile getirdi.

Tanner, daha yüksek bir görev hazırlığına ve daha fazla tatbikat yapılmasına olanak sağlayacak bir çözüm bulunacağından emin olduğunu belirtti. Öte yandan, kadınlar için zorunlu askerlik uygulamasına hâlâ karşı olduğunu da yineledi.

Komisyon Başkanı Hameseder, zorunlu askerlik süresinin ne kadar uzatılabileceğine dair henüz net bir açıklama yapmadı. Ancak zorunlu yedek asker tatbikatlarının yeniden getirilmesi için işverenler ve iş dünyasıyla yakın iş birliği gerektiğini söyledi.

Son olarak Hameseder, Tanner’ın komisyonun tavsiyelerini uygulayacağına inandığını ifade etti:

“Aksi takdirde böyle bir uzman komisyonu kurulmazdı.”

 - Avusturya
Yayınlama: 21.03.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.