Avusturya’da şimdiye kadar 57 kızamık vakasının üçü Viyana’da tespit edildi

Sağlık Bakanı Rauch, ‘’Mevcut gelişme nedeniyle Sağlık Bakanlığı kızamık aşısı için yeniden çağrıda bulundu. Çift kızamık aşısı, hastalıklara ve hastalıkların sonuçlarına karşı yüksek düzeyde uzun süreli koruma sağlar.’’ dedi.


Avusturya’da şimdiye kadar 57 kızamık vakasının üçü Viyana’da tespit edildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre, Avusturya’da şimdiye kadar 57 kızamık vakası bildirildi. Bunlardan 49’u Steiermark’ta, üçü Viyana’da, dördü Yukarı Avusturya’da ve biri Kärnten’de meydana geldi.

Bu, Avusturya genelinde geçen Cuma gününe göre 23 daha fazla vaka anlamına geliyor. Sağlık Bakanı Johannes Rauch (Yeşiller) bir yayında bir kez daha kızamık aşısı için çağrıda bulundu.

Kızamık: Steiermark kaynaklı salgın

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya İçişleri Bakanı Karner, Suriye’ye Sınır Dışı İşlemlerini Yeniden Başlatmayı Planlıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner, Suriye'ye sınır dışı işlemlerini yeniden ...

Viyana Praterstern’de Maç Sonrası Türk ve Suriyeli Gruplar Arasında Çıkan Kavgada Beş Kişi Yaralandı


Viyana'nın Praterstern bölgesinde, Türkiye-Avusturya milli futbol maçının ardından Türk ve ...

Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick: Türkiye Maçı öncesi 6-1 Skoruna İmkansız Derdim

Avusturya'nın Teknik Direktörü Ralf Rangnick, Türkiye'ye karşı alınan 6-1'lik zaferi ...

Viyana’da 24 Yaşındaki Iraklı Kadın Eski Kocasını Boynundan Bıçakladı

Avusturya'nın Viyana şehrinde, 34 yaşındaki bir kadın eski kocasını boyun ...

Bakanlığa göre, önceki kızamık vakalarının neredeyse tamamı, Viyana ve Kärnten’dekiler de dahil olmak üzere Steiermark kaynaklı bir salgından kaynaklanıyor. Yukarı Avusturya’daki vakalardaki enfeksiyonun kaynağı hala netlik kazanmaya devam ediyor.

Bakan Rauch, “Mevcut kızamık salgınından bu yana, daha fazla yayılmayı mümkün olan en iyi şekilde kontrol altına almak için federal eyaletlerle yakın temas halindeyiz. Kızamık zararsız bir çocukluk hastalığı değildir ve hafife alınmamalıdır. Belirtiler ortaya çıkarsa hemen telefonla doktora başvurulmalı ve başka kişilerle temastan kaçınılmalıdır.” dedi.

Viyana’da aktif kızamık vakası yok
Sağlıktan Sorumlu Belediye Meclisi Üyesi Peter Hacker’ın (SPÖ) ofisine göre, Salı günü Viyana’da artık aktif bir vaka yoktu: daha önce kaydedilen üç hasta, yılın başında tatilde enfekte olmuş bir çocuktu. Diğer iki hasta çocuk,  yakın akrabalar Steiermark kümesine atanabilir.

57 kızamık vakası: Üçü Viyana’da
Johannes Rauch, ‘’Mevcut gelişme nedeniyle Sağlık Bakanlığı kızamık aşısı için yeniden çağrıda bulundu. Çift kızamık aşısı, hastalıklara ve hastalıkların sonuçlarına karşı yüksek düzeyde uzun süreli koruma sağlar. Kızamık vakalarındaki mevcut artış, kızamığa karşı aşılanmanın önemini gösteriyor. Kızamık aşısı ile kendinizi enfeksiyona karşı etkili bir şekilde koruyabilir ve bir hastalığı mümkün olan en iyi şekilde önleyebilirsiniz” diyor. Kızamık aşısı olursanız ömür boyu korunursunuz.

Kızamık aşısı ücretsizdir ve genellikle dokuz aylıktan itibaren tavsiye edilir. Aşılama, federal eyaletlerdeki halka açık aşılama merkezlerinde ve genellikle çocuk doktorlarında da mümkündür. Kızamık geçmediyse, eksik veya atlanan aşılar her yaşta telafi edilebilir ve edilmelidir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.