Avusturya’da Kişi Başı Yıllık Et Tüketimi 57,6 Kilogram: Tüketiciler Et Alırken Sıkça İndirimli Ürünleri Tercih Ediyor



Avusturya’da tüketicilerin %38’i eti sık sık indirimli satın alıyor ve bu da planladıklarından daha fazla et almalarına yol açıyor. Hayvan hakları örgütü Vier Pfoten, et üzerindeki indirimlerin yasaklanmasını ve daha az et tüketilmesinin çevre ve sağlık için önemli olduğunu vurguluyor.


Avusturya’da Kişi Başı Yıllık Et Tüketimi 57,6 Kilogram: Tüketiciler Et Alırken Sıkça İndirimli Ürünleri Tercih Ediyor



UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da kişi başına yıllık et tüketimi 57,6 kilogramdır. Bir araştırmaya göre, katılımcıların %38’i sıkça indirimdeki eti satın alıyor ve bunların %20’si genellikle başlangıçta planladıklarından daha fazla miktarda alım yapıyor.

Tüketiciler Et Alırken Sıkça İndirimli Ürünleri Tercih Ediyor
Son restoran ziyaretlerinde tükettikleri etin kaynağını belirtebilenlerin oranı ise sadece %12. Bu veriler, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle Vier Pfoten (Dört Pati) adına Market Enstitüsü tarafından yapılan bir ankete dayanıyor. Gastronomide menşei ülke etiketlemesi talep ediliyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Vier Pfoten, Etin “Ucuzlatılmasına” Karşı
“Katılımcıların %74’ü, hayvansal ürünlerin yetiştirme koşulları ve menşeilerine göre kapsamlı bir şekilde etiketlenmesinin çok önemli veya önemli olduğunu belirtti,” diye bildirdi Vier Pfoten kampanya lideri Veronika Weissenböck. “Avusturyalılar, hayvan refahındaki büyük sorunları burada çok net bir şekilde fark ettiler. Ayrıca, yasadışı yavru köpek ticareti, domuz ve sığır yetiştiriciliğinde tam ızgara tabanlar ve köpeklerin özel ısırma ve saldırı eğitimleri gibi konular da halkın üçte ikisinden fazlası tarafından dile getirildi.” Vier Pfoten’in uzun süredir talep ettiği bir diğer konu ise et üzerindeki indirimlerin yasaklanması. “Anketimizden görüyoruz ki, insanlar indirimli et alırken sıklıkla fazla miktarda satın alıyorlar. Gıdaların ucuzlatılması sadece ahlaki açıdan yanlış değil—sonuçta et için bir canlı ölmek zorunda kalıyor. Aynı zamanda çok fazla et tüketmek, sağlık açısından ve iklim koruma nedenleriyle de sorunludur,” diye açıkladı Weissenböck.

Daha Az Et Tüketimi, Çevre ve Sağlığın Korunması İçin Önemli
Ankete göre, haftada birkaç kez et yiyen insanlar, eti indirimli almayı daha çok tercih ediyor. “Daha az et tüketen insanların, daha pahalı veya daha kaliteli et tükettiği görülüyor,” diye belirtti Weissenböck. “Hayvan refahı standartlarının değerlendirilmesinde de benzer bir ilginç korelasyon var: Çok et yiyen insanlar, Avusturya Hayvan Refahı Yasası’nın hayvanların iyiliğini dikkate almasına, bunu nadiren yapanlara göre daha fazla güveniyor.” Haftada birkaç kez et yiyen katılımcıların en az %15’i, bunun çok fazla olduğunu söylüyor. “Eğer hayvanları, çevreyi ve sağlığımızı korumak istiyorsak, kesinlikle daha az et yemeliyiz,” diye vurguladı Weissenböck.

Yayınlama: 02.10.2024