Avusturya’da Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Nisan’da Sona Eriyor

Avusturya’da kış lastiği zorunluluğu 15 Nisan itibarıyla sona erecek. ÖAMTC, ani hava değişiklikleri nedeniyle mevcut hava durumuna göre hareket edilmesi gerektiğini ve yaz ve kış lastiklerinin mevsimine uygun kullanılması gerektiğini vurguluyor.

Avusturya’da Kış Lastiği Zorunluluğu 15 Nisan’da Sona Eriyor

UTKAN HABER (Viyana) – Her yıl olduğu gibi, 2024 yılında da Avusturya’da kış lastiği zorunluluğu 15 Nisan itibarıyla sona erecek. Çarşamba günü bir açıklama yapan ÖAMTC, bu yıl dikkat edilmesi gereken noktaları sıraladı. ÖAMTC, sadece belirlenen tarihe güvenmemek gerektiğinin altını çiziyor; Nisan ayı ani hava değişiklikleriyle bilindiği için, mevcut hava durumunun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.

ÖAMTC ayrıca güvenlikle ilgili bazı önemli unsurları hatırlatıyor: Yaz ve kış lastiklerinin yalnızca ilgili mevsimde kullanılması gerektiğini, aksi halde trafikte ciddi güvenlik sınırlamalarına yol açabileceğini belirtiyor. Kimse lastik değiştirmek istemiyorsa, dört mevsim lastikler bir alternatif olabilir. ÖAMTC teknisyeni Steffan Kerbl, “Dört mevsim lastiklerin iyi ve güvenli bir seçenek olup olmadığı kişisel duruma bağlıdır. İyi dört mevsim lastikler mevcut – ancak yaz ve kış lastikleriyle kıyaslandığında her zaman bir kompromistir. Özellikle, yıl boyunca genellikle kentsel alanlarda seyahat ediyorsanız, bu kesinlikle bir alternatif olabilir,” diyor.

Kendi başına lastik değiştirmekten kaçınılması gerektiğini öneren ÖAMTC, eğer yine de kendiniz yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktaları sıralıyor. “Öncelikle, her bir lastiği dış hasarlara ve çatlaklara karşı ayrıntılı bir şekilde kontrol etmelisiniz. Profil derinliğinin kontrolü cömert olmalıdır, çünkü zaten 4 milimetreden itibaren lastik özellikleri kötüleşir. Ayrıca, yaz sezonu sonunda hala geçerli olan 1,6 milimetre minimum profil derinliği de dikkate alınmalıdır,” diyor ÖAMTC uzmanı. Bir atölyede değişim yapıldığında, kontrol profesyoneller tarafından yapılır.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Kirası Ödenmeyen Daireye Giden İcra Memurları Esrar Tarlasıyla Karşılaştı

Viyana'da kirası ödenmeyen bir dairede tahliye işlemi sırasında, icra memurları ...


2024’ün İlk Üç Ayında Avusturya’ya Suriye’den 4.335, Afganistan’dan 665 Sığınma Başvurusu Yapıldı


Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...


2024’ün İlk Çeyreğinde Avusturya’ya 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı! Kadın ve Çocuk Oranında Artış Gözlendi

Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...

Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Modern araçlar bir lastik basınç kontrol sistemi (RDKS) içeriyorsa, sistem yeniden kalibre edilmelidir. Kerbl, “Eğer burada kendiniz tekerlek değiştirir ve ardından gösterge panelinde lastik simgesinin yanıp söndüğünü görürseniz, lastik basınç kontrol sistemini bir ÖAMTC noktasında veya yetkili serviste güncelletmelisiniz,” diye ekliyor.

Evde kış lastiklerinin depolanması için ÖAMTC’den ipuçları da var: Lastikler ideal olarak duvara veya bir jant ağacına asılmalıdır. Lastikler karanlık, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Öncesinde, lastikleri son araç pozisyonlarına göre tebeşir ile işaretlemek tavsiye edilir, örneğin “VR” sağ ön veya “HL” sol arka gibi. Kerbl, “Yaklaşık 10.000 kilometre sonra, lastikler eksen bazında değiştirilmelidir. Sağ ön lastik sağ arkaya, sol ön lastik sol arkaya monte edilmelidir. Böylece lastikler eşit şekilde aşınır,” diye açıklıyor.

Yayınlama: 12.04.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.