Avusturya’da İklim İkramiyeniz Henüz Hesaba Yatmadı mı? Bu Kişiler Klimabonus’u Ancak 2025’te Alacak

Birçok kişi, 183 gün boyunca aynı ikamet adresinde kayıtlı olmadıkları için Klimabonus’u henüz alamadı. Bu kişiler, bonuslarını 2025 Şubat ayında yapılacak ikinci ödeme dalgasında alacaklar.

Avusturya’da İklim İkramiyeniz Henüz Hesaba Yatmadı mı? Bu Kişiler Klimabonus’u Ancak 2025’te Alacak
Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da hesabınıza hâlâ Klimabonus yatmadı mı? O zaman, bonusunuzu ancak gelecek yılın ilkbaharında alacak olan grup içinde olabilirsiniz.

Son zamanlarda Klimabonus ödemeleriyle ilgili başarı haberleri artış gösterdi. İklim Bakanlığı’na göre, tüm ödemeler ilk hafta içinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı, hem de daha önce hiç olmadığı kadar hızlı. Ancak, “Heute” gazetesine yazan bazı okuyucular hâlâ hesaplarında ödeme görmediklerini bildiriyor.

Bu yılki Klimabonus, toplu taşıma bağlantılarına göre 290 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Avusturya’da en az altı aydır ana ikametgahı bulunan herkes, yaş ve vatandaşlık fark etmeksizin bu bonusa hak kazanıyor. Ancak, birçok kişinin bonusu alamamasının nedeni, detaylarda gizli.

Bakanlık açıklamasına göre, “İlk ödeme dalgası, bu yıl en az 183 gün aynı ana ikamet adresinde kayıtlı olan kişiler için geçerli.” Bu da demek oluyor ki, taşınan ve bu yıl aynı adreste 183 gün boyunca kayıtlı olmayan kişiler henüz Klimabonus almadılar. Aynı durum hapishanede olanlar ve 2024’ün ilk yarısında doğan bebekler için de geçerli.

Bu durum, Niederösterreich’te yaşayan ve yalnızca 550 metre uzağa taşınan “Heute” okuyucusu Hans’ın neden hâlâ ödemesini alamadığını da açıklıyor.

Daha Yüksek Bölge Kategorisi İçin Bonus
İyi haber ise şu: İki farklı bölgesel kategoride yaşamış olanlar, daha yüksek bölge için Klimabonus alacak. Örneğin, yakın zamanda Salzburg’un Muhr bölgesinden (290 Euro Klimabonus) Viyana-Favoriten’e (145 Euro Klimabonus) taşınan bir kişi, daha uzun süre kaldığı yerin bonusunu alacak. Bakan Leonore Gewessler’in ekibi, “Her iki yerde de aynı süre ikamet etmişse, daha yüksek kategorideki bonus ödenir,” diye açıklıyor.

Klimabonus’u Ne Zaman Alacağım?
Henüz bonus ödemesi almayan kişiler, ikinci ödeme dalgasında bu ödemeyi alacaklar. “Heute” gazetesinin edindiği bilgilere göre, veriler 31 Aralık itibarıyla tekrar değerlendirilecek. “Klimabonus’un ikinci dalgası, tüm veriler işlendikten sonra, muhtemelen Şubat 2025’te ödenecek.”

Ayrıca Klimabonus’unu posta yoluyla alacak kişiler de var. Tam olarak 846.922 kişi, Pluxee kuponlarını RSa mektubu (reşit olmayanlar için RSb mektubu) ile alacak. Bu sürecin Ekim sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Özetle

  • Birçok kişi, en az 183 gün boyunca aynı ana ikametgahında kayıtlı olmadıkları için hâlâ Klimabonus’u alamadı.
  • Taşınanlar ve yeni doğan bebekler de dahil olmak üzere, bu kişiler bonuslarını ikinci ödeme dalgasında, muhtemelen Şubat 2025’te alacaklar

Yayınlama: 22.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.